GEBELİKTE BUNLARI ASLA YAPMAYIN

GEBELİKTE BUNLARI ASLA YAPMAYIN
Gebelik döneminde anne adaylarının bazı kurallara uyması gerekiyor. İşte gebelik döneminde yapılmaması gereken kurallar...

Gebelik sürecinde ani hareketlerden kaçınmak gerekir. Bazen yapılan hareketler bebeğin sağlığını riske sokabilir.
Kilo vermek için hareketler
Hamilelik döneminde alınan kilolar sinir bozucu olabiliyor. Kilo vermek için yapılan hareketler bebeğin sağlığını tehlikeye sokabilir.
Sırt üstü yatmak
Sırt üstü yatarak ya da sırt üstü yatma gerektiren hareketleri yaparak bebeğin içinde bulunduğu rahime baskı yapmasına neden olursunuz. Bu durum ayak damarlarına etki ederek hem anne hemde bebeğin zorlanmasına neden olur.
Dar kıyafetler giymeyin
Size sıkıntı verecek dar kıyafetlerden uzak durun. Sütyenlerinizi balensiz kullanmaya çalışın. Geniş askılı sütyenler sizin için daha rahat olacaktır.
Tuzu kaçırmayın! 
Preeklampsi diye adlandırılan hastalık gebelik dönemin anne bebek zehirlenmelerine kadar yol açabilmektedir. Hastalık nedeni fazla tüketilen tuzdan dolayıdır. Bu yüzden tuz tüketimini daha aza indirmemiz gerek.
Fazla çay kahve içmeyin
Kafeinden uzak durun! Bebeğinizi ileriki dönemde gelişmesinde sorun yaşanabilir.
Hazır yiyecekler yemeyin
İçinde katkı maddesi bulunan yiyecekleri tüketmeyin. Katkı maddesi olan yiyecekler toksik oluşumuna neden olduğundan dolayı bebeğiniz için zararlı olabilir. Doğal beslenmeye dikkat edin.
Yüksek yerlere uzanmaya çalışmayın
Yükseklere uzanmak 4 aydan sonra bebekle anne arasında yer alan kordonun zarar görmesine ve bebeğe zarar vermesine neden olur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir