EYÜP KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILDI

EYÜP KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILDI
Eyüp Belediyesi Kültür Sanat sezonu Eyüp Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen bir programla açıldı. Paylaşmak temalı 5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreniyle başlayan program, Özer Özel konseriyle son buldu.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığı sinema, tiyatro, seminer, söyleşi, dinleti gibi farklı alanlarda ve her yaşı kuşatan başarılı çalışmalara imza atan Eyüp Belediyesi, 2016-2017 Kültür ve Sanat sezonuna Eyüp Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen bir açılış programıyla başladı. Programda Mayıs ayında start verilen Paylaşmak temalı 5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, vatandaşların beğenisine sunuldu. 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Kültür Sanat Sezonu açılış törenine Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, usta yazar Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. İnsanların toplumsal hayatın farklı alanlarında yaptıkları paylaşımları konu alan fotoğraflar, protokol üyelerinden ve sanatseverlerden tam not aldı.
BİRİNCİYE ÖDÜL
Eyüp Belediyesinin her yıl düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği 5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında bu yıl 254 sanatçı ve 820 eser yarıştı. Teması Paylaşmak olan fotoğraf yarışmasının birincisi jüri üyelerinin hepsinden tam not alan Fotoğrafçı Murat Bakmaz oldu. Murat Bakmaz birincilik ödülü olan 5 bin liralık çekini Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın elinden aldı. Törenin sonunda ise fotoğrafçı, programa katılan vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
KALİTELİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ
Açılış programında yaptığı konuşmada ilçenin sanat alanında geliştiğini belirten Başkan Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi geçen sene ve bu sene kültür sanat alanında dünya ölçeğinde bir yaklaşımla birtakım faaliyetler yaptı. Bu faaliyetleri bizler kaliteli, nitelikli ve özgün olarak yapmaya dikkat ediyoruz. İyi niyetle ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biliyorum ki bizim çalışmalarımız her zaman ilkler adına olmuştur. Bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. İki yıldan beri kültür sanat alanında yaptığımız etkinliklerden ortaya çıkan eserlerle gerçekten kaliteli ödüller kazandık. Bu aldığımız ödüller bizim bu çalışmalar kapsamında doğru yolda olduğumuzu ve kaliteli işlere imza attığımız tescilliyor diye düşünüyorum.” dedi.
EN ÖNEMLİ VASITANIN KÜLTÜR VE SANAT OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Kültür ve sanatın en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Ben çok nitelikli ve kadim bir medeniyetin çocuğuyum. Benim geçmişimle, tarihimle geleceğim arasında istikrarlı bir istikametim var. Bu istikametimi hem kendi adıma, hem de sorumlu olduğum insanlar adına sürdürmekle sorumluyum. Ayrıca bu nadide medeniyetin en ayrıcalıklı olan bir şehrin belediye başkanlığını yapıyorum. Bu durum benim omuzlarıma ayrı bir avantaj ve ayrı bir mükemmeliyet yüklüyor. Bu durumlarda görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu görevi yerine getirmemiz için en önemli vasıtanın kültür ve sanat olduğunu biliyoruz. Bunların yanı sıra eğitimler, gençlik ve buna bağlı faaliyetlerle birlikte projelerle şekilleneceğini düşünüyoruz."
EYÜP SULTAN, İSTANBUL'UN MEDİNE'SİDİR
Programın şeref konuklarından usta yazar Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar ise, "Çocukluk yaşlarımdan itibaren Eyüp Sultan’ın ruhaniyeti beni teslim aldı. Eyüp Sultan çok önemlidir. Çünkü İstanbul için çok kültürün esas noktasıdır, İstanbul’un Medine’sidir. Çocukluğumda duyardım büyüklerimden, Eyüp Sultan’a gitmek yarı Hacı olmak derlerdi. Bu şehre Belediye Başkanı olmak kolay bir iş değildir. Memnuniyetimi ifade edeyim Başkanımız Sayın Remzi Aydın’da böylesine yüksek şuuru gördüm. Akan zaman içerisinde yolculuk yapmak istiyor. Eyüp Sultan buna imkan verir. Ümraniye'de ya da başka bir ilçede belediye başkanı olmak kolaydır. Ama Eyüp Sultan'da değil. Bu bir mesuliyettir. Bu mesuliyet bizim bu topraklardaki bekamız için gereklidir. Buraya hizmet eden büyüklerin koruyucu kanatları altında olur. Gençlerimizin de bu tarihi yerlerin değerini çok iyi bilmesi lazım. Eyüp Sultanlı olmanın bir ayrıcalık olduğunun farkına varması lazım." diye konuştu.
   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir