ENGELLİLER TOPLUMUZUN KANAYAN BİR YARASI

ENGELLİLER TOPLUMUZUN KANAYAN BİR YARASI
Eyüp Belediyesinin destekleriyle Dijital Yapım Evi tarafından hazırlanan "Hayati Tehlike" filminin özel çocuklar için özel galası yapıldı.

Dijital Yapım Evi tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Serdar Işık’ın üstlendiği Hayati Tehlike filminin özel galası, Eyüp Belediyesi Şeker Hayat ve ESER'de eğitim gören down sendromlu, otistik ve mental tanılı özel çocuklar için yapıldı. 
Eyüp Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen galaya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve özel çocukların yanı sıra filmin yapımcısı Mustafa Uslu, filmde rol alan oyunculardan Füsun Demirel, Toygan Avanoğlu, Anıl İlter, Burç Kümbetlioğlu, Billur Yılmaz, sanat dünyasından Meral Çetinkaya, Sinem Öztürk, Onur Büyüktopçu, şarkıcı Özgün ve daha birçok ünlü isim katıldı. 
Filmin gösterimi öncesinde oyuncular, özel çocuklarla kahve içip bol sohbet etti. 
KIRMIZI HALININ ÖZEL YILDIZLARI OLDULAR
Sohbet sonrasında Başkan Remzi Aydın ve oyuncular, Hayati Tehlike filmin gösteriminin yapılacağı salona özel çocuklarla birlikte kırmızı halıdan yürüyerek girdi. Kırmızı halının özel yıldızları, oyuncularla birlikte kırmızı halıdan yürürken objektiflere renkli görüntüler yansıdı.
Füsun Demirel, Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu ve Erkan Petekkaya gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmin ilk gösteriminde özel çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.
ENGELLİLER TOPLUMUZUN KANAYAN BİR YARASI
Hayati Tehlike Filminin galasında açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Engelliler bizim toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Özellikle son 10 yıldır ülkemizde bu alanda çok ciddi kamusal gelişmeler oldu. Bunun yerel hizmetler anlamında da yansımaları var. Eyüp Belediyesi bu anlamda gerçekten dişe dokunur, insana dokunur çalışmalar yapıyor. Şeker ve ESER projesi bu anlamda yaptığımız çalışmalardan iki tanesi. Böyle bir filmle bir araya gelmemizin de ayrıca bir mutluluk kaynağı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu çalışmalarla çocuklarımızın mutluluklarına bir katkı sağlıyoruz. Belki bu etkinlik bu durumda olan ailelerimize bir mesaj olur. Emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 VİZYONA GİRECEK 5 FİLMİN GALASINI DA ÖZEL ÇOCUKLARLA YAPACAĞIZ
2017 yılında vizyona girecek filmlerin galalarını da özel çocuklarla yapacaklarına dikkat çeken filmin yapımcısı Mustafa Uslu, “2017 yılı içerisinde 5 tane filmi vizyona sokacağız. Bu film ilk projemiz ve 9 Aralık’ta vizyona girecek. Daha sonra şubat ve mart ayında filmlerimiz vizyona girecek. Şirket olarak bir karar aldık ve bu filmlerin bütün paylaşımlarını burada bu kardeşlerimizle birlikte yapacağız. Onlar bizim için hazırlıklar yapmışlar. inşallah şeker çocuklarımız filmleri beğenirler.” ifadelerini kullandı.
DUYARLILIĞI İÇİN BAŞKAN AYDIN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM
Down Sendromlu oğlu olduğu için filmin galasına katılan ünlü pop şarkıcısı Özgün ise, “Burada birbirinden tatlı çocuklarla birlikteyiz. Benim oğlumda down sendromlu olduğu için bu alan benim özel ilgi alanım. Yaklaşık iki yıldır onunla birlikte çok şey öğreniyorum. Benim ondan öğrendiğim en önemli ve anlamlı şey gerçek sevgi. Ben burada bu çocuklarla birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Keşke bu kadar güzel şeyler başkaları tarafından da düşünülüyor olsa. Duyarlılığı için Eyüp Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir