BELEDİYEDEN 795 LİRA KİRA YARDIMI

BELEDİYEDEN 795 LİRA KİRA YARDIMI
Kentsel dönüşüm çerçevesinde Pendik’te yıkılıp yeniden yapılan bina sayısı hızla artıyor. Son olarak Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi’nde bulunan 38 dönümlük 15 bloklu site, daha iki gün içinde yıkıldı.

Pendik Belediyesinin ilçeyi depreme dayanıklı hale getirmek ve daha sağlıklı bir kent oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmaların neticesinde her birinde onlarca ailenin yaşadığı eski sitelerde dönüşüm gerçekleşiyor. Riskli yapı ilan edilerek Haziran ayında dönüşüm sürecine giren 15 blokluk Gonca Sitesi’nde de iki gün içinde yıkım gerçekleştirildi. 
EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM 15 BLOKLUK GONCA SİTESİ’NDE 
Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi üzerinde bulunan 216 dairelik Gonca Sitesi de kentsel dönüşüm fırsatından faydalandı. 38 bin 727 metrekare alana sahip site, bugüne kadar dönüşüme giren Pendik’teki en büyük site oldu.  6306 Sayılı Yasa kapsamında riskli yapı ilan edilen sitede yıkım süreci başlatıldı. Müteahhitle anlaşan sitenin raporları onaylanarak haziran ayında yıkım kararı alındı. Yıkım için verilen sürenin ardından dönüşüm için çalışmalar başlatıldı. 15 blokta yıkım gerçekleşirken dönüşümün ardından otoparkı, sosyal ve spor tesisleri,  yeşil alanlarıyla birlikte 10’ar katlı 10 bloklu yeni bir siteye dönüşecek.

BELEDİYEDEN 795 LİRA KİRA YARDIMI  
38 bin 727 metrekare alana sahip 216 daireli site, bugüne kadar Pendik’te  dönüşüme giren en büyük site alanı oldu.  Sitede oturup da kiralık eve çıkan mülk sahiplerine ise  Pendik Belediyesi tarafından 18 ay boyunca 795 lira kira yardımı verilecek.
SIRADA BAŞKA SİTELER VAR
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sitelerin dönüşüm için Pendik Belediyesine başvurduklarını belirterek:  “Pendik’te ulaşım ve otopark sorununu çözen, yeşil  ve sosyal alanları yeterli, toplumun her kesimini kucaklayan bir kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz.  Pendik’te  kentsel dönüşümü toplumsal olarak talep eden, bütüncül bir yaklaşım var. Siteler dönüşmek için bize müracaat ediyor. Bu anlamada, dönüşüm bizim için bir şans.  Bu şansı  iyi kullanmak için, var olan parsel içinde otopark sorununu çözmek,  küçük parselleri birleşmeye teşvik etmek amacıyla  bütün teşvik mekanizmalarını planlarımıza koyduk” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir