Emeklilere 4 bin lira seyyanen zam yapılacak mı?

Emeklilere 4 bin lira seyyanen zam yapılacak mı?
Yaklaşan yerel seçimler öncesi 16 milyonun üzerindeki emeklinin merakla beklediği seyyanen zam iddiası artık her an gerçekleşebilir.

2024’ü ‘Emekliler Yılı’ ilan eden ancak bu anlamdaki beklentileri karşılayamadığı için çok tepki alan hükümet, yaklaşan 31 Mart 2024 Seçimleri öncesi yapılan anket sonuçlarının da etkisiyle emekliler için seyyanen zam konusunda beklenen adımı her an atabilir. Kulislerde emeklilere 4 bin lira seyyanen zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşı için de 12 bin TL rakamının konuşuluyor. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olumlu düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirterek, “"Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceğiz. Gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup, talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları adımları atacağız." demişti.
4 BİN TL SEYYANEN ZAM GÜNDEMDE
Bu kapsamda iki zam senaryosu gündeme geldi. Birinci senaryoya göre emeklilere 4 bin lira bir seyyanen zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin TL olacak. İkinci senaryoda ise en düşük emekli maaşının en az 17 bin 2 TL olan asgari ücret seviyesine getirilecek. Türkiye’de emeklilerin sayısı oldukça fazla. Onları mutlu ve mesut etmek oy anlamına da geliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir