DRAGOS, İSTANBUL’UN EN ÖNEMLİ SU SPORLARI MERKEZİ

DRAGOS, İSTANBUL’UN EN ÖNEMLİ SU SPORLARI MERKEZİ
Triatlon İstanbul 2014 Avrupa Kupası, Kartal Dragos Sahili'nde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan, Uluslararası Triatlon Birliği'nin (ITU) takviminde yer alan ve Avrupa Kupası'nın bir ayağı olan Elit Erkekler ve Bayanlar kateg

Kartal Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Yüz, Sür, Koş' Triatlon Avrupa Kupası’na ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü sporcuların katıldığı ' Triatlon Avrupa Kupası’ renkli görüntülere sahne oldu.
Triatlon İstanbul 2014 Avrupa Kupası, Kartal Dragos Sahili'nde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan, Uluslararası Triatlon Birliği'nin (ITU) takviminde yer alan ve Avrupa Kupası'nın bir ayağı olan Elit Erkekler ve Bayanlar kategorileri gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Triatlon Avrupa Kupası, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Ulusal yaş gruplarındaki katılımcıların da yer aldığı Triatlon Avrupa Kupası yarışları, izleyicilere keyifli bir seyir yaşattı.
Avrupa Kupası’nın bir ayağı olan Dragos sahilinde hazırlanan yarış alanında gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye ile birlikte 18 ülkeden 26 erkek, 20 kadın sporcu katıldı. Yarışlarda Elit Erkekler’de Fransa’dan Felix Duchampt, Elit Kadınlar’da ise Rusya’dan Anastasia Abrosimova birinci oldu.
“Dragos, İstanbul’un En Önemli Su Sporları Merkezi” 
Triatlon İstanbul 2014 Avrupa Kupası yarışlarını izlemeye giden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dragos’un İstanbul’un en önemli su sporları merkezi olduğuna işaret etti. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Federasyon başkanımız çok güzel bir organizasyon yaptı. Dragos’u İstanbul’un en önemli su sporları merkezi olarak planlara işleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a teşekkür ediyoruz. Burayı geliştirirsek İstanbul önemli bir spor merkezi kazanmış olacak. Yarışmada sol kolu olmayan bir sporcumuz 750 metre yüzdü. Bu da bize, istenirse engellerin aşılacağını ve sporun ne derece önemli olduğunu gösterdi. Kartal, bu tür uluslararası yarışmalara ve spor organizasyonlarına hazırdır” dedi.
Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş de uluslararası bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığı ve desteklediği için Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek “Yol kapatmak biraz sorun oluyor. Bu bakımdan 1 gün ertelenerek devam ettik. Bu yarışmayı organize etmemize katkıda bulunan ve bizlere ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Uluslararası yarışmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.
Triatlon İstanbul 2014 Avrupa Kupası Sonuçları
Sporcuların 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet sürme ve 5 kilometre koşu yaptığı organizasyonda, erkekler kategorisinin birincisi 59.57′lik derecesiyle Fransız sporcu Felix Duchampt oldu. Duchampt’ı 1.00.00′lık derecesiyle Ukrayna’dan Yegor Martynenko, 1.00.05′lik derecesiyle de ITU adına yarışan İsrailli sporcu Ron Darmon takip etti.
Bu kategoride Türk sporcular Ali Mutlu 23., Melih İlker Gücüyener 24. ve Ali Atlan da 25. sırada kendilerine yer buldu.
Kadınlar kategorisinde ilk sırayı, 1.02.55′lik derecesiyle Rus sporcu Anastaisa Abrosimova elde etti. Abrosimova’nın ardından Ukrayna’dan Yuliya Yelistratova salise farkıyla ikinci, Kazakistan’dan Olga Yerofyeva da 1.03.00′lık zamanıyla üçüncü oldu.
Türk sporculardan İpek Öztosun 11., Ceren Orhanlı 13., Ece Bakıcı 14., Berrak Irmak da 17. sırada kendilerine yer buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir