Cumhur Başkanı Erdoğan‘dan 1 milyon 700 bin kışlık tarihi miting

Cumhur Başkanı Erdoğan‘dan 1 milyon 700 bin kışlık tarihi miting
AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'ne 2 milyona yakın İstanbullu katılım göstererek, Türk siyasi tarihin ’de görülmemiş bir kabalığı bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği “Yüzyılın Mitingi”nde tarihî bir kalabalığa seslendi. Konuşmasına “Bugün İstanbul 14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edecek” diye başlayan Erdoğan, resmî rakamlara göre meydanda 1 milyon 700 bin İstanbullunun olduğunu açıkladı.

730783image1.jpg

 “İstanbul ‘evet’ derse bu iş biter, İstanbul ‘birilerini emekli edeceğiz’ derse bu iş biter. Ben size güveniyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle konuştu:
> Bay Bay Kemal, terör örgütlerinden destek alıyor. Biz bu vatanı böldürmeyeceğiz. Her hizmete takoz olan CHP, Teknofest’i Atatürk Havalimanı’na gömmek istiyor. Birileri Atatürk Havalimanı’na şimdi de Teknofest’i gömmek istiyorlar. Gömdürmeyeceğiz değil mi? İHA’lara, SİHA’lara, AKINCI’lara sahip çıkacak ülkemizi ayağa kaldıracağız.
> Avrupa’nın dergileri şimdi burayı izliyor, ‘acaba Atatürk Havalimanında ne oluyor?’ diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz. Öyle bir ses verin ki bu mübarek ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün.

 Meydandakiler “Bay Kemal boş sözü, Reis son sözü söyler” diyor. İşte benim milletim böyle. Zeka fışkırıyor her yerden. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle beraber kuracağız.

> Dün Kayseri’de 135 bin kişi vardı, oradan Mersin’e geçtim 80 bin kişi vardı. Hepsi kararı vermişti. 20 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gördük. Erzurum’da Dadaş’lar adeta otobüsümüzün önünü kestiler, yürütmedik, alana geldik 135 bin kişi var. Tabii bugün İstanbul hepsinden ayrı güzel. 

fviy-xzwaaimjpk.jpg


> Ekonomimizi yıkma tehditleri savuranları da unutmadık. Biz çareyi küresel tefecilerden borç dilenmede değil ülkemizin kendi insanında arıyoruz. Merkez Bankası döviz rezervi 22.5 milyar dolardı, şimdi 115 milyar dolar. Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşürüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin yatırımını yapsın, bankalar gereken krediyi versin, ihracat yolu ile de Türkiye’nin rakamları patlasın. 
> Hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hâl yoluna girdiğini göreceğiz. Ülkemizin her sıkıntısını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz.
Montaj olduğunu bildiği halde 17-25’te FETÖ ihanet çetesinin kaset kumpasına sarılanların mesajı açık değil mi? Bunların ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği gibi bir gayesi olabilir mi? Kendi ülkesini dışarıya şikâyet edenden bu ülkenin hayrına bir şey olur mı?
> Masanın üstünde kimler var altında kimler var, hepsi birbirine karışmış. Ne diyorlar, Tayyip Erdoğan gitmeli. ‘Türkiye’de yönetim gitmeli’ manşetleri atanlar kendini millî görüşçü olarak pazarlayanlarla LGBT’cileri aynı safta buluşturanlardır. Bu LGBT’cileri sandığa gömmeye var mıyız? Bunlar kapalı kapılar ardında görüşüyor. Tabanlarının hassasiyetini umursamıyorlar.
PKK'LILARIN İŞARETİNİ YAPIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek 2024 yerel seçimlerinde seçmenin gerekeni yapacağını söyledi. Erdoğan “Tek tek anlatsak günlerce bitmeyecek eser ve hizmetle ülkemizi büyüttük. Ama bizden sonra İstanbul’un başındaki adam rezil etti. İstanbul’u sel bastığı zaman gittiği yer belli. Ya yurt dışı ya da Bodrum. Bay Bay Kemal de buna talimat vermiş ‘sen Van’a git’ diye. Oraya gidince de PKK’lıların işaretini yapıyor” ifadelerini kullandı.
AMERİKA’DA KİMLERLE GÖRÜŞTÜN BUNU AÇIKLA
Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıkan Erdoğan şunları kaydetti: 
> Amerika’da kimlerle görüştün bay bay Kemal açıklasana. 21 yılda ülkemize eser ve hizmetleri kazandırdık. Millî geliri 3 kat artırdık. 21 milyona iş ve aş sağladık. 13 buçuk milyon yeni konut yaparak ailelerimizi yeni yuvaya kavuşturduk. Açtığımız okullarla, hastanelerle, tünellerle milletimizin tamamının hayat kalitesini yükselttik. 
Deprem felaketi ile sıkıntıların arttığını biliyoruz. Bu depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde. Deprem yükünü de omuzladık. Zamanla hâl yoluna girdiğini muhakkak göreceğiz. Seçim beyannamemizde yüzlerce binlerce başlıkta ifade ettiğimiz projelerin tamamını hayata geçireceğiz. Bay Kemal sen İzmir milletvekili olarak İzmir’deki afetlerde ne yaptın? İzmir’de konutları yine biz yaptık.
> Kılıçdaroğlu Londra’dan 300 milyar dolar alacakmış. Bay Kemal senin gibilere tefeciler para vermez.
KAMU İŞÇİLERİNE ZAM MÜJDESİ
İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına temmuz’da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammı da salı günü açıklayacağız.  İşçilerimiz önümüzdeki döneme farklı girecek. Hayat pahalılığını çözeceğiz. Konut ve kira fiyatları da düşecek.
MİLLETİM SARHOŞA MEYDANI BIRAKMAZ
Gezi olayları sırasında “Zulüm 1453’te başladı” diye duvarlara yazılar yazıldığını hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti: 
> Başbakanlık ofisimin karşısına rahmetli anneciğime hakaretler ettiler. Bunlar Dolmabahçe’deki camiye bira şişeleri ile girdiler. Mabedimizi kirlettiler. Ama benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz. Zulüm 1453’te başladı yazanların mesajı açık değil mi? Kumpas kasetlerine sarılanların mesajı açık değil mi? 15 Temmuz’da tankların arasından kaçıp gidenlerin mesajı açık değil mi? Ekonomik tetikçilerin tuzaklarına tüketmeyin ülke batsın diyenlerin mesajı açık değil mi?
> Bizim İBB Başkanlığı’ndan beri bir prensibimiz var, söylediğimiz her şeyi yapıyor, yapmayacağımız hiçbir şeyi de söylemiyoruz. Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Milletimize verdiğimiz her esere kara çaldılar. Hatta bunu açıkça söylemekten de çekinmediler. Bu hükûmet dünyanın en doğru şeyini de yapsa ne diyorlar “Biz karşı çıkacağız”. 
> Büyük İstanbul Tüneli projesini hayata geçiriyoruz. Boğazın altından geçen 3. tünel olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir