ÇOK İLGİNÇ!

ÇOK İLGİNÇ!
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkabilecek olan yeni meslekleri sizler için derledik. Teknolojinin gelişmesi bazı mesleklerin yok olmasına neden oluyor ve yenilerinin doğmasını sağlıyor.

İnsan geliştiği sürece devam edecek olan bu döngü, bundan birkaç sene sonra aklımıza bile gelmeyen mesleklerin ortaya çıkmasını sağlayacak.
Bu düşünceden yola çıkarak ve teknolojinin gidişatını değerlendirerek gelecekte ortaya çıkabilecek olan 5 mesleği sizler için derledik.
Robot veterinerliği: Biyoloji ve teknoloji arasındaki farklılıklar gittikçe azalıyor. Bundan sadece birkaç sene sonra yarı robot, yarı hayvan olan canlılar hayatımıza girecekler ve bu canlıların sorunlarıyla ilgilenen bir meslek de ortaya çıkacak.
Fiziksel oyun tasarımı: Araştırmacılar sadece birkaç sene içerisinde Pokemon Go'ya benzeyen oyunların sektörü ele geçireceğini düşünüyorlar. Bu öngörü, herkesin elinde telefonlarla sokağa çıkacağı anlamına gelmiyor. Evlere kurulacak  platformlarla birlikte silah oyunlarının bile fiziksel aktivitelerle birleştirilerek oynanması mümkün olacak.
Holoportasyon uzmanı: Microsoft'un üzerinde çalıştığı holoportasyon teknolojisi, kişinin bedeninin farklı ve sanal bir alanda belirmesini ve alanla etkileşime girebilmesini kapsıyor. Holoportasyon teknolojisi, sanal gerçeklik teknolojisinin gelişmiş hali olarak görülüyor. İlerleyen senelerde bu teknolojiyi geliştiren ve test eden kişilere ihtiyaç duyulacaktır.
İklim mühendisi: Küresel ısınma gezegenimizi her geçen saniye biraz daha kötü yaralıyor ve bilim insanlarının yeni bulgularına göre artık Dünya'yı küresel ısınmanın etkilerinden kurtarmak imkansız. Yaşadıkları alanın yok olmamasını isteyen insanlar, muhtemelen gelecek senelerde iklim konusunda uzmanlaşacaklardır ve gezegenimizin yok olmasını durdurmak adına çalışmalar yapacaklardır.
Yapay organ üreticisi: 3D yazıcıların da gelişmesiyle birlikte önem kazanan yapay organ teknolojileri, gelecekte milyonlarca kişinin hayatını kurtaracak. Bu alanda uzmanlaşmış olan kişiler göreceğimize kesin gözüyle bakılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir