ÇOCUĞUNUZA KİTAP OKUYUN

ÇOCUĞUNUZA KİTAP OKUYUN
Anne ve babalara çocuklarına kitap okumalarını tavsiye eden Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, uzun süreli elektronik ortamın çocuklarda dikkat eksikliğine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Aile Destek Programı kapsamında bilinçli anne babalara yönelik “Çocuklarda Dikkat ve Zekâ Becerilerinin Geliştirilmesi” Eğitim Semineri gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde konuşan Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, anne ve babalara çocuklarına kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. "Kitap okurken belirli yerde durun ve çocuklarınıza hikâyenin sonunu tahmin ettirin. Onlarla bol bol sohbet edin" diyen Eren, yatmadan önce çocuklara masal okunmasının önemine de dikkat çekti. 
ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ
Çocuklarda dikkat eksikliğine de değinen Eren, elektronik ortam süresi fazla olan çocuklarda dikkat eksikliğinin ortaya çıktığını hazır gıdalar ve abur cuburların bu durumu daha da tetiklediğini ifade etti. Eren şöyle devam etti: “Çocuğunuzun dikkatini geliştirmek için onunla sıralama ve sınıflandırma çalışması yapın. Onlardan yeni şeyler ortaya çıkarmalarını istemeliyiz. ‘Bir nesneden asıl amacının dışında başka neler yaparız?’ gibi sorular sorun. Eğer bir nesneyi başka nesnelerle kullanarak bir araç oluşturma gibi düşünce ortaya koyarsa bu çocuklar yaratıcıdır. Çocuğunuzu takip edin”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir