CHP Pendik’te Yakup Yeter Aday adaylığını açıkladı

CHP Pendik’te Yakup Yeter Aday adaylığını açıkladı
31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'den Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığını Gazetecilerle yaptığı toplantıda açıklayan Yakup Yeter iddialı konuştu ; “Aday adayı değil aday olmak için yola çıktım;” dedi.

Pendik’in önemli siyasetçilerinden biri olarak adaylık noktasında iddiasını ortaya koyan Yakup Yeter, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Pendik’in yollarını, sokaklarını adım adım bildiğini ve Pendik’in tüm sorunlarını çözebilecek kadrolarla başkanlığa talip olduğunu vurguladı. Pendik Belediye Başkan Adaylığı için şu an şahsımın dışında üç değerli arkadaşım daha mevcut. Süreç sonunda birimiz aday olarak ilan edilecek. Bu noktada önemli olan şey sadece aday olmayı değil; seçimi kazanabilmeyi başarmaktır. Bunun için de geçmişten bu yana halkın içinde olmak yani vatandaştan karşılık bulabilmek önemli. Ben uzun yıllardır Pendiklilerle; hem yaptığım iş hem de siyaseten üstlendiğim görevler dolayısıyla iç içe oldum.

basliksiz-2-004.jpg

“ADAY ADAYI DEĞİL, ADAY OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”
Yeter konuşmasının devamında ; “ Aday Adayı değil, aday olmak için yola çıktım”; 31 Mart 2024 sabahı halkın iktidarını Kurmak ve Pendik’te belediye başkanı olmak için yola çıktım. Buna yürekten inanıyorum fakat şöylede bir durum var partimiz kimi görevlendirirse de onunla birlikte çalışacağımı buradan söylemek istiyorum. Halk değişim istiyor artık. CHP’de içinde bu değişim başladı. Bu değişim Pendik’te de olacak. Hangi seçmene nasıl gideceğimi, niye bana oy vermeleri gerektiğini anlatıp oylarını alacağım. 30 yıldır iktidardalar. Bu süre içerisinde Pendik için vizyon denebilecek bir proje var mı? Belediyenin standart yaptığı proje işlerden bahsetmiyorum. Bir tane bile vizyon proje üretmemişlerdir” ifadelerini kullandı.
 ÖZGEÇMİŞİ

89-003.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Yeter’in kendi tanıtımı ve özgeçmişi ile ilgili de vatandaşlara yönelik mesajı da şöyle: 
“Merhaba Sevgili Vatandaşlarımız,
Sizlere kendi siyasi hikayemi anlatmak istiyorum. 1964 yılında Erzurum'da dünyaya geldim. Bu güzel şehirde büyüdüm, ilk adımlarımı attım. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladıktan sonra İstanbul'a, eğitimime devam etmeye geldim.
Siyasetle tanışmam 1987 yılına dayanıyor. O yıllarda SHP çatısı altında siyasi arenada yer aldım. Sonrasında ise CHP'ye katılarak birçok önemli görevde bulundum. 2002'de tekrar kurulan SHP'de Pendik İlçe Başkanlığı gibi sorumlulukları üstlendim, yerel yönetimde aktif rol aldım.
2009 yılında CHP'ye katılıp Esnaf Komisyonu Başkanlığı görevine atanmam, ardından 2014 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyeliği ile devam etti. 2015'te CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevi geldi ve siyasi hayatımı İstanbul geneline yaydım.
Sizlerin büyük desteğiyle 2019 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak, şehrimizin daha yaşanabilir bir yer olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ailemle birlikte, siz değerli hemşerilerimle bir arada olmak, Pendik için çalışmak benim için büyük bir mutluluk. Her zaman sizin yanınızda olmaktan keyif alıyorum.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir