CHP Pendik’te Tarık Balyalı aday adaylığını açıkladı

CHP Pendik’te Tarık Balyalı aday adaylığını açıkladı
31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde İBB CHP Grup Başkan Vekili S.Tarık Balyalı, Pendik Belediye Başkanlığına aday adaylığını ilçe binasında partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda açıkladı.

S.Tarık Balyalı'nın Aday adaylık programına yoğun protokol katılımı oldu. CHP'nin önceki dönem milletvekili Ali Kemal kumkumoğlu, Chp Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri, CHP İBB meclis üyeleri, Pendik meclis üyeleri, Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilal Gündoğdu, muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu başkan ve yöneticileri katıldı. Partilerin yoğun ilgisi salonun dışına taştı Parti Başkanlığının içerisinde ve dışarısında olan CHP'liler Tarık Balyalı'ya destek verdiler.

basliksiz-2er.jpg

 

"CHP PENDİK'TE İKTİDAR OLACAKTIR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Pendik CHP ilçe Başkanı Niyazi Güneri yaptı. Güneri coşkulu topluluğa seslenerek "CHP'nin ayak sesleri geliyor" dedi. "Pendik'i alacağız hepinizi bu uğurda çalışmaya davet ediyorum" diyen Başkan Güneri "CHP Pendik'te iktidar olacaktır" dedi.

img_3968.jpg

BALYALI "PENDİK'TE İKTİDAR OLMAYA HAZIR MIYIZ?"

CHP Pendik İlçe Başkanlığı'nda gerçekleşen Aday adaylık açıklamasında konuşma yapan S.Tarık Balyalı şunları söyledi; 2024 yerel seçimlerine giderken Pendik Belediye Başkan Aday adaylığımı ve gerekçelerini  açıklayacağım bu toplantıya hoş geldiniz, onur verdiniz. Yaklaşık 30 yıldır, Cumhuriyet Halk Partisi'nde aktif siyasetle uğraşıyorum. Bazen kendimi, bu partinin içinde doğmuş gibi hissediyorum. Belki babamın ve ailemin siyasetin içinde olması ya da toplumsal olaylara olan duyarlılığım, gençlik yıllarımdaki siyasi konjonktür veya hayata baktığım pencere siyasete olan ilgimi artırmış olabilir.  Fakat bildiğim tek şey, sebebi ne olursa olsun yaklaşık 30 yıldır amasız, fakatsız, mazeretsiz ve aralıksız bir şekilde partimiz için mücadele ettiğim. CHP’ye üye olduğum 1995 yılından bu yana hiçbir seçimde pasif kalmadım; bazılarında sade üye, bazılarında gençlik kolu, bazılarında ise ana kademe yöneticisi olarak yer aldım. Bu 30 yıl içinde, 2019 İstanbul seçimleri gibi başarılı günlerimiz olduğu gibi, barajın altında kaldığımız çok kötü zamanlar da oldu. Siyasi yaşantımda başka bir parti veya şehirde bulunmadım, ara vermedim veya küsmedim. Her zaman buradaydım, her zaman Pendik örgütünün bir parçası oldum. 

img_3970.jpg


“PARTİNİN TÜM KADEMLERİNDE GÖREV YAPTIM”
Gençlik kollarına üye olduğum günden bugüne kadar, Pendik Gençlik Kolu Başkanlığı, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan yardımcılığı, ilçe yöneticiliği, ilçe sekreterliği, ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum. Belediye Meclis Üyesi seçildiğim 2009 yılında bu yana Pendik Belediye Meclisinde, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Denetim Komisyonu Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum,2014 seçiminden sonra Pendik ve İBB Meclis Üyesi olarak devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yine PBK Üyeliği ve Denetim Komisyonu üyeliğinde bulundum. 2017 yılında İBB CHP Grubunda, grup yöneticiliği ve grup sözcülüğüne seçildim.  2019 yerel seçimlerine kadar bu görevlerime devam ettim. 

basliksiz-2ery.jpg


“4 YIL BOYUNCA İBB CHP GRUP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVİMİ BAŞARIYLA SÜRDÜRDÜM” 
Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul seçimlerini kazanması ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından, 4 yıl boyunca İBB CHP Grup Sözcülüğü görevimi başarıyla sürdürdüm. Bu özelliğimle, hem muhalefette hem de iktidarda partimizin sözcülüğünü yapan tek belediye meclis üyesi ünvanını aldım. Bu da bana çok farklı bir bakış açısı ve müthiş bir tecrübe kazandırdı. Şu anda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, CHP Grup Başkan Vekili olarak Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul’a hizmet etmenin gururunu yaşıyorum.
Pendik Belediye Başkan Adaylığımın yaşadığım 30 yıllık sürecin doğal bir sonucu olduğuna inanıyorum.
Pendik Belediye Başkan Adaylığımın yaşadığım 30 yıllık sürecin doğal bir sonucu olduğuna inanıyorum. Son bir yıldır sürekli olarak başka ilçelerde aday olacağım yönünde spekülasyonlar yapıldı. Ancak, siyasi yaşantım boyunca hep Pendik için çalıştım, Pendik’e hazırlandım. Çünkü Partimizi Pendik’te iktidar yapmak için bana görev düştüğünü düşündüm.
“Sen grup başkan vekilisin, neden buradan aday oluyorsun?” diyenlere “Burası Pendik, arada çok fark var.” diyenlere karşı cevabım çok açık: Ben Pendikliyim. Pendik için, Partim için bugüne kadar üzerime düşen her görevi yaptım. Şimdi bana düşen görevin, 30 sene sonra Cumhuriyet Halk Partisine Pendik’te seçim kazandırmak olduğunu biliyorum ve bunun için Pendik Belediye Başkanlığına adayım.      
Uzun zamandır arkadaşlarımla birlikte Pendik’le ilgili projeler üzerinde çalışıyoruz. Önce Pendik Belediye Başkanlığına aday olarak sonrasında Pendik Belediye Başkanı olarak ilçemizde sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini sergilemeyi hedefliyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir