CHP BELEDİYE MECLİS GRUBU DAVA AÇTI

CHP BELEDİYE MECLİS GRUBU DAVA AÇTI
Geçtiğimiz günlerde, ‘Sancaktepe satışa çıktı’ başlığı ile duyurduğumuz arsa satışı mahkemeye taşındı. CHP Sancaktepe Belediye Meclis Grubu, arsa satışı ile ilgili

Geçtiğimiz günlerde, ‘Sancaktepe satışa çıktı’ başlığı ile duyurduğumuz arsa satışı mahkemeye taşındı. CHP Sancaktepe Belediye Meclis Grubu, arsa satışı ile ilgili yürütmenin durdurulması talebi ile 9. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
Sancaktepe Belediyesi’ni borç batağına sokan İsmail Erdem ve ekibi son olarak Sarıgazi’de mülkiyeti belediyede olan 4 pafta  2051 No’lu  parsel 4.705,69 m2 yüzölçümlü taşınmazı kaynak oluşturmak amacı ile satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi, Sancaktepe Belediyesi İhale Salonu’nda 04.12.2014 günü saat 10.30’da yapılacak.
Kasım ayı oturumunda konu belediye meclisine taşınmıştı. CHP’nin ret oyuna karşılık arsanın satışı oy çokluğu ile hukuk komisyonuna havale edilmişti. Hukuk İşleri Müdürlüğü; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi gereğince söz konusu parselin imar planı gereği yola terk, tevhit, ifraz, ihdas vb. işlemlerden dolayı parsel numarasının değişmesi halinde satılabileceğini beyan etmişti. Ticaret ve konut alanı olan arsanın hukuki prosedürü de çözülüp satış izni alındı.
CHP BELEDİYE MECLİS GRUBU DAVA AÇTI
Belediye arsa satış tarihini internet sitesinden yayınlandıktan sonra harekete geçen CHP Sancaktepe Belediye Meclis Grubu arsa satışı ile ilgili yürütmenin durdurulması talebi ile 9. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. CHP Grubu adına Daimi Derin’in dava dilekçesi ile yürütmenin durdurulması için dava acıldı.
“Ne yapalım borcumuz var!”
Kamuoyunun tüm tepkisine rağmen arsa satışlarında kararlı olan İsmail Erdem başkanlığındaki Sancaktepe Belediyesi, hala borçlarını kapatmışa benzemiyor. Milyonlarca liralık borç iddia edilirken arsa satışı ile bu borçların kapatılmaya çalışılması tepkileri de beraberinde getiriyor. Kamuoyunun tepkisi karşısında hiçbir açıklama yapmayan Belediye Başkanı İsmail Erdem’in tek cevabı ise: ‘Ne yapalım borcumuz var!’
İşte Belediyenin satış duyurusu:
Sancaktepe Sarıgazi'de 7 milyon 58 bin TL'ye satılık ticaret ve konut alanı!
Kategori: İhale
Sancaktepe Belediye Başkanlığı’ndan:
1 - Aşağıda özellikleri belirtilen Sancaktepe Belediyesi mülkiyetindeki taşınmaz 2886 sayılı Yasa’nın 36. maddesine göre ihale ile satılacaktır. İhale ‘Meclis Mah. Atatürk Cad. No: 111 Sancaktepe/İSTANBUL’ adresindeki Sancaktepe Belediyesi İhale Salonu’nda 04.12.2014 günü saat 10.30’da yapılacaktır. Teklife ilişkin mektuplar İhale günü saat 10:00’a kadar verilecektir.
İlçesi: Sancaktepe
Mahallesi: Sarıgazi
Pafta: 4
Ada
Parsel: 2051
Hisse oranı: Tam
İmar durumu: Ticaret ve Konut Alanı
Alan (m²): 4.705,69
Muhammen Bedel (TL): 7.058.535,00
Geçici Teminat (TL): 221.756,05

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir