ATAŞEHİR BELEDİYESİN’DEN ZORUNLU AÇIKLAMA

ATAŞEHİR BELEDİYESİN’DEN ZORUNLU AÇIKLAMA
Bir gazetede kendisine sunulan köşesini Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi’nin çalışmalarını karalamak için kullanan Mehmet Faraç, yalan ve kurgu yazılarına devam ediyor

Bir gazetede kendisine sunulan köşesini Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi’nin çalışmalarını karalamak için kullanan Mehmet Faraç, yalan ve kurgu yazılarına devam ediyor. Faraç’ın, “namuslu ve cesur bürokrat”  ya da “”CHP’li bir meclis üyesi” gibi insanları zan altında bırakan “haber kaynağı” tanımlamaları ile süslediği senaryolarının kenar süsü de “İlgezdi neden sessiz kalıyor?” sorusu.
Faraç, gazetesine ve kendisine Sayın İlgezdi’nin avukatı tarafından gönderilen 04.12.2014 tarihli “tekzip-açıklama” metni ile Başkan İlgezdi’nin basın danışmanı olarak benim tarafımdan 08.12.2014 tarihinde gönderilen açıklamaları yok sayıyor. 
Köşesinden “İ. Melih Gökçek aradı, İlgezdi aramadı” diye feryat ediyor. 
Faraç şunu bilmeli ki;
“Sürekli yalan söyleyen, düzmece - hayali senaryolar üretenlerle 5 yıldır verdiğimiz hukuki mücadeleden hep başımız dik çıktık. Her gün kasıtlı olarak veya gerekli araştırmaları yapmadan yalan, yanlış ve iftira yazanlara açıklama yapmak, onlara pirim ve malzeme vermek, kendisini önemsemesine, bu tür gazeteciliğin yaşamasına katkıda bulunmaktır” 
Faraç’ın “namuslu bürokrat ya da bir meclis üyesi diye tanımladığı” haber kaynakları bize çok yabancı değil. Yaklaşık 4 yıldır karanlık odalarda, balıkçı restoranlarında kadeh sesleri arasında “Çağdaş ve insanca bir yaşam için Ataşehir” projesini hayata geçiren, girdiği iki yerel seçimi Ataşehirlilerin güven ve desteğini artırarak kazanan Sayın İlgezdi’yi nasıl tuş ederizle yaşamlarını sürdürenler bizce malum. Belediyedeki görevlerinden alınan kimi başkan yardımcıları, kimi müdür ve tabii parti benim olsun küçük olsun zihniyetini CHP içinde sürdüremeyen kimi siyasetçiler.
Şunu çok net söylemek gerekir;
Gazetecilik hele hele köşe yazarlığı kişisel hırs, kişisel tatmin, kişisel sorunların hayali senaryolarla taşınması değildir. Bazı TV’lerde reyting için “sen….” diye başlayıp “ekranımız açık, hadi cesaretin varsa bağlan” gibi ucuz kahramanlıklar ne yazık ki Faraç’ın yazılarında da sıkça kendini gösteriyor. 
Kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki; Ataşehir Belediye Başkanı Sayın İlgezdi ve çalışma arkadaşları “Ataşehir’de insanca çağdaş yaşamı” savundukları ve bunu sağlayacak projeleri hayata geçirdikleri için hedeftir.
Sayın İlgezdi, rantseverlere, yerel yönetimleri arpalık olarak görenlere karşı olduğu için hedeftir.
Sayın İlgezdi, karanlık odalarda üretilen hayali senaryoların üretici ve yayıncıları ile balık restoranlarında, karanlık odalarda sohbet etmediği için hedeftir.
Sayın İlgezdi, sözde gizli tanıkların, sözde namuslu bürokratların yasal olmayan isteklerine hayır dediği için hedeftir.
Sayın İlgezdi, onlarca denetimden aklanarak çıktığı için hedeftir.
Sayın İlgezdi, kendisi, ailesi, akrabaları ve belediye çalışanları için hayali senaryolarla saldıranlara karşı sadece yasal mücadele verdiği için hedeftir.
Ve
Şunu da vurgulamakta yarar var; Sayın İlgezdi;
Bu senaryo üreticisi karanlık severlerle, gazeteciliğin en temel kuralı olan “araştırma yapmayı ve söz hakkı tanımayı” yok sayarak “hadi yazdım gel konuşalım” diyenleri bugüne kadar muhatap almamıştır, almayacaktır.
Ve
Kamuoyu “kucağına bırakılan eğri zehirli taşları” dürüst namuslu insanlara fırlatanlarla, “çağdaş sağlıklı bir yaşam kenti” oluşturmak için “taş üstüne taş koyanları” hiç unutmayacaktır.
Kamuoyuna Saygılarımla,
Cafer Özilhan
Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir