ÇELİKBİLEK’TEN STAD MÜJDESİ

ÇELİKBİLEK’TEN STAD MÜJDESİ
2009 yılında ilk kez kutlanan, ardından ilçe meclis kararıyla resmiyet kazanan 19 Ağustos Dünya Beykozlular

Dünya Beykozlular Günü olarak kabul edilen 19 Ağustos, Beykoz’da coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilirken, Paşabahçe Stadı’nda gösteri maçı yapıldı.2009 yılında ilk kez kutlanan, ardından ilçe meclis kararıyla resmiyet kazanan 19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü için kortej yürüyüşü Beykoz Meydanı’ndan başladı. Burada toplanan Beykozlulara, Belediye tarafından ücretsiz tişört, şapka ve şal dağıtıldı. Ardından kortej Paşabahçe Stadı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Başkan Yücel Çelikbilek ve yardımcıları da katıldı.
Marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Paşabahçe Stadı’na varıldı ve  kutlama programına geçildi. Programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, Mahmut Gülbasar, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Serkan Öcalmaz, İlçe Meclis Üyeleri, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.
Kutlama töreninden  önce Beykoz Spor Kulübü altyapısında top koşturan gençler sahaya çıkarak tribünleri selamladı. Beykoz Spor Kulübü A takımı ve dostluk maçı yapacakları Üsküdar Anadolu 1908 takımları da taraftarları selamladılar ve dostluk örneği sergilediler. Selamlamaların ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından konuşmalara geçildi.
Başkan Çelikbilek: Dünya Beykozlular Günü Kutlu olsun
Başkan Yücel Çelikbilek, yaptığı konuşmada günün anlamına dikkat çekti.” Hepinizi bu güzel günde sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Dünya Beykozlular Günü kutlu olsun diyorum. Bugün birlik ve beraberliğimizin taçlanacağı bir gün. Bu beraberliğimiz devam ederse, Beykoz’da yaşayan 250 bin insanı da kucaklayan bir yaklaşım içinde olursak Beykoz çok daha iyi yerlere gelecektir. Bundan emin olabilirsiniz.” diyen Başkan Çelikbilek, kendisine yapılan davetlerle ilgili de konuştu. Elinden geldiğince maçlara gelmeye çalışacağını belirten Başkan Çelikbilek “Beykoz’a el ele sahip çıkacağız. Kulübün maçlarına elimden geldikçe, vaktim el verdikçe katılmaya çalışacağım. Bu kulübe destek olmak bizlerin borcudur. Ben de sporun içinden geliyorum. Bölgemizin her anlamda kalkınması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Beykozlu gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için her türlü sportif faaliyeti destekliyoruz.
Başkan Çelikbilek’ten Stad Müjdesi
Beykoz Arena ve Beykoz Stadı’nın revize edilmesiyle ilgili bilgiler aktaran Başkan Çelikbilek; “Beykoz’a yakışan bir tesisi buraya kazandıracağız. Beykoz Arena bizim vizyon projelerimizdendir. Çalışmaları devam ediyor, bittiğinde siz de göreceksiniz dört dörtlük bir stadımız olacak.” şeklinde konuştu.
Beykoz Stadı’nın yenilenmesi ile ilgili de konuşan Başkan Çelikbilek; “ Projesini hazırlatıyorum. Hazır olduğunda halkımıza, sizlere sunacağız. Sizlerin onayını aldıktan sonra projeye başlayacağız. Sizin beğendiğiniz, içinize sinen projeyi hayata geçireceğiz. Tarihi Beykoz Stadı, Beykoz’a yakışan bir hale bürünecek.” dedi.
Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, yaptığı konuşmada birliğe vurgu yaptı. “107 yaşına giren güzide kulübümüzün bu anlamlı gününde; başkanımızla, taraftarımızla hep birlikte yarattığımız bu tablo geçmişte yaşanan kötü anıları sileceğimizin teminatıdır. Camia içerisinde yaşadığımız sıkıntıları geride bıraktık. Yakında Beykoz Arena’ya kavuşacağız. Başkanımız Yücel Çelikbilek’in katkıları ve çabalarıyla Tarihi Beykoz Stadı’da restore edilecek. Beykoz iki stadyuma sahip olmanın mutluluğunu yaşayacak.” diyen Aksu, kulübün 100. Yılında Çavuşbaşı’nda oluşturulan hatıra ormanına geçtiğimiz günlerde vefat eden Dr. Özer Odabaşı’nın adının verileceğini belirtti ve kendisine Allah’tan rahmet diledi.
Boğazın Yargıçları taraftar grubunun lider Turgay Gençdoğan’da yaptığı konuşmada Dünya Beykozlulkar Günü’nü resmi bir kutlamaya çevirdiği için Başkan Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini sunarak kendisini futbol takımının maçlarına davet etti. Başkan Çelikbilek’in fahri başkanları olduğunu belirten Gençdoğan, küfürlü tezahürat yapmayacakları sözünü verdi.
Gösteri Maçında Dostluk Kazandı
Konuşmaların ardından Başkan Çelikbilek’e, Kulüp başkanı Zeki Aksu tarafından bir plaket takdim edildi. Başkan Çelikbilek ve yardımcıları, sahaya çıkan her yaş grubundan sporcularla hatıra fotoğraf çektirdi.
Program Beykoz 1908 ile Üsküdar Anadolu 1908 arasında yapılan 15 dakikalık dostluk müsabakası ile sona erdi. Maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Maçın ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir