“BU FESTİVAL, ÇOCUKLARA VERDİĞİMİZ DEĞERİ GÖSTERİYOR.”

“BU FESTİVAL, ÇOCUKLARA VERDİĞİMİZ DEĞERİ GÖSTERİYOR.”
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “11.sini düzenlediğimiz uluslararası çocuk festivaliyle çocuklara verdiğimiz değeri bir kez daha ortaya koyuyoruz” dedi

11. Uluslararası Pendik Çocuk Festivali kortej yürüyüşü ve konuk ülke ekiplerinin sahne gösterileriyle başladı.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “11.sini düzenlediğimiz uluslararası çocuk festivaliyle çocuklara verdiğimiz değeri bir kez daha ortaya koyuyoruz” dedi. Ülkelerin kendi kültürlerine dair gerçekleştirdikleri oyunlar Pendikliler tarafından ilgiyle izlendi.
11. Uluslararası Pendik Çocuk Festivali başladı. Açılış  seramonisine Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve misafiri Azerbaycan’dan Yasama Belediye Başkanı Zakir Caferov, Pendik kaymakamı Osman Tunç, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Uluslararası Dünya Festivaller Birliği(CIOFF) temsilcileri, ilçedeki okullardan temsilci öğrenciler ile ilçemize festival için misafir gelen Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Letonya, Makedonya ve Ukrayna çocuk folklör ekipleri geldi.
Kortej yürüyüşü Vatandaşlar ve çocuklar, Başkan Şahin’le özçekim yaptı
Pendik sahilindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından protokol ile tüm çocuklar Pendik merkezde Gazipaşa, Hatboyu ve 19 Mayıs caddeleri boyunca kortej yürüyüşü yaptı. Pendik halkının büyük ilgi gösterdiği yürüyüşte vatandaşlar ve çocuklar Başkan Şahin’in elinden gül aldı, günün anlam ve önemine dair kendi telefonlarıyla Başkan Şahin’le özçekim yaptı.
Başkan Şahin: “Bu Festival, çocuklarımıza verdiğimiz değeri gösteriyor.”
Kortej yürüyüşü ardından sahil etkinlik alanında kurulan sahne ve gösteri alanı coşkulu anlara sahne oldu. Törende konuşan Pendik belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “11.sini düzenlediğimiz Uluslararası Çocuk Festivali’yle çocuklara verdiğimiz değeri bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bu festivalde emeği geçen Uluslararası Dünya Festivaller Birliği(CIOFF)’ne ve buraya gelen kıymetli temsilcilerine, belediyemizin ilgili yönetici ve personellerine teşekkür ederim. Çocuk bayramı sebebiyle festivalimizi renklendiren tüm ülkelerin çocuklarına ve ülkemizin kıymetli çocuklarına da teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan  Caferov: “Evimizde gibi hissediyoruz “
Ardından kürsüye gelen festivalin onur konuğu Azerbaycan Yasama Belediye Başkanı Zakir Caferov, Pendik’te kendisini misafir değil ev sahibi gibi hissettiğini belirterek, “Beni bu kıymetli çocuk festivaline davet eden dostum Başkan Şahin’e teşekkürü bir borç bilirim. Biz Azerbaycan olarak, Türkiye ile her zaman iki devlet bir milletiz. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Azerbaycan” ifadeleriyle  alanı dolduran kalabalık tarafından yoğun alkış aldı.
Pendik Kaymakamı Osman Tunç ise, dünyanın farklı ülkelerinden birer demet olarak Pendik’e gelen çocuklara hoş geldiniz mesajını iletti.
23 Nisan Açılış programı daha sonra mehteran ekibi ve katılımcı ülkelerin çocuk folklor ekiplerinin oyunlarına sahne oldu. Ülkelerin kendi kültürlerine dair gerçekleştirdikleri oyunlar Pendikliler tarafından ilgiyle izlendi.

basliksiz-3rteeeuu.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir