“BU DAVA, TRABZONSPORLULARIN DAVASIDIR”

“BU DAVA, TRABZONSPORLULARIN DAVASIDIR”
2014’te İstanbul 1. Bölge’den Bağımsız Milletvekili Adayı olan Metin Kaya, Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yapılan haksızlık karşısında dik duracaklarını söyledi.

2010-2011 sezonunda Trabzonspor’a yapılan haksızlıklara ve şampiyonluğunun çalınmasına tepki olarak 2014 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili Adayı olan Metin Kaya, 28 Ekim 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşananların çarpıtılarak Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na haksızlık yapılmak istendiğini söyledi. Kaya; “Söz konusu maçın hakemi Çağatay Şahan’ın taraflı yönetimi tüm futbol kamuoyunun ve Trabzonspor camiasının tepkisini çekmişti. Maç sonrası Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun güvenlik nedeniyle stattan çıkışlarına bir süre izin vermediği hakemleri misafir etmesini çarpıtarak kamuoyuna farklı şekilde lanse edilerek bir linç operasyonu yapılmak istendi. Sezon başından bu yana atamış olduğu hakemlerin her maçta Trabzonspor’u aleyhine verdiği hatalı kararlara sessiz kalan TFF de İbrahim Hacıosmanoğlu’nu Disiplin Kurulu’na sevk ederek bu linç operasyonuna öncülük etmişti. İstanbul basını da kamuoyunda Trabzonspor ve İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhinde bir algı operasyonu başlatılmıştı. Öyle ki; Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşananlar nedeniyle İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında hakemlerin odaya kapatılmasına azmettirdiği iddiasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendiği yönündeki yanlış haber ve söylentiler bilinçli olarak yayılmaya çalışıldı” dedi.
ADALETSİZLİK VE ÇİFTE STANDART…
Türk futbolundaki adaletsizliklere ve çifte standartlı yaklaşımlara dikkat çeken Metin Kaya, “İstanbul’da statlarında Cumhurbaşkanın kafasına pet şişe atan, maçın devre arasında soyunma odasını basıp hakemleri tehdit eden, stat ışıklarını söndürüp saha içerisinde ve stat dışında terör estirerek kamu araçlarına zarar veren, şike nedeniyle uluslararası futbol mahkemelerinden ceza aldığı halde Türkiye’de elini kolunu sallayıp yine bildiğini okuyan kişilere yüreği yetip ceza veremeyenler iş Trabzonspor’a gelince hiç düşünmeden, taraflı bir şekilde en ağır cezanın verilmesini talep ediyor” dedi.
“BU DAVA, TRABZONSPORLULARIN DAVASIDIR”
Trabzonspor camiasına seslenen Metin Kaya, şunları söyledi: “Çok değerli Trabzonsporlular: Bildiğiniz üzere bir önceki başkanımız Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Çağatay Şahan hakem müsveddesi olayından dolayı yargılanacakmış! Ben de buradan öncelikle kendi ekibim olan Bordo-Mavi Adamlar’a daha sonra da taraflı tarafsız tüm Trabzonspor camiasına sesleniyorum… Nasıl ki Aziz Yıldırım, ‘Şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım’ dediyse Sayın Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu Bey de kendi menfaati için değil; biz Trabzonsporlular’ın haklarını aramak ve kollamak için hakeme yaptırım uygulamıştır. O zaman mahkemede başkanımızı asla yalnız bırakmayalım. Kalbi bordo-mavili forma için herkes o gün mahkemenin önünde olsun. Çünkü bu dava Trabzonspor’un davasıdır. 
UTMAYIN O GÜN HACIOSMANOĞLU’NUN ARKASINDA DURABİLSEYDİK BUGÜN NE DENİZ ATEŞ BİTNEL’İ NE DE METE KALKAVAN’I KONUŞUYOR OLURDUK… 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir