ÇEVRE İÇİN EL ELE VERDİLER

ÇEVRE İÇİN EL ELE VERDİLER
Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji konusunda başarılı çalışmalara imza atan Başkan Altınok Öz’ün öncülüğündeki Kartal Belediyesi, çevreye büyük zarar veren atık yağların toplanıp geri dönüşüme dahil edilmesi sağlatıyor.

“1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETİYOR”
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı atık yağ kampanyası, ev hanımlarının katkılarıyla günden güne büyüyor. Kampanya dahilinde Kartallı ev hanımları, mutfakta kullanılmış yağları biriktirerek geri dönüşüme, çevre temizliğine ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Kampanya ile 6 litre atık yağ biriktiren ev hanımlarına doğada çözünür biodegradable  deniz ve cevre dostu  genel yüzey temizleyicisi 1 yıl boyunca hediye ediliyor. Bu kampanya doğrultusunda kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de 1 litre atık yağ ile kirlenen 1 milyon litre suyu ekonomiye ve doğaya kazandırıyor. Kampanya dahilinde kadınlara hediye ettikleri çevre dostu genel yüzey temizleyicisi ve deterjan atıklarının denizlere olumsuz etkisiyle alakalı açıklama yapan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars: “Deterjan atıkları, deniz yüzeyinde toplanarak denizin oksijen alışverişini engelliyor. Oksijen eksikliği bulanıklık, tabanda aşırı birikme, kokuşma, canlı türünde azalma ve ortamın kullanılmaz hale gelmesine sebep oluyor. Ayrıca bu yağlar; deniz canlılarında birikerek toksik etki gösteriyor. Deterjan atığı, yüzeysel sularda ötrofikasyona sebep oluyor bu da ortamda alg artışına neden oluyor. Ortamda alg gelişmesine sebep deterjanlardaki fosfor bileşikleridir. Ötrofikasyon; su ortamında benzin zenginleşmesi ve bunun sonucunda da organik madde üretiminin oluşmasıdır. Ötrafikasyon sonucu, su organizmaları ve bitkileri aşırı miktarda çoğalarak fazla oksijen harcanmaktadır, daha sonra canlıların ölümü hızlanarak sudaki canlı yaşamı kaybolmaktadır. Başlattığımız kampanya, çevremizi atık yağlardan ve deterjan atıklarından korumakla kalmayıp kadınlarımıza ve ülke ekonomimize katkı sağlıyor. Tüm ev hanımlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.
ÇEVRECİ GENEL YÜZEY TEMİZLEYİCİSİ 
Deniz suyuyla bile tüm yıkanabilir yüzeyleri temizler ve parlatır. Ana temizlik maddesi doğal hammaddelerden elde edilen ve doğada çözünebilen sabun bazlıdır. Formülasyonunda kullanılan temizleyici görevi olan yüzey aktif madde bitkisel hammaddelerden üretilmiştir, ayrıca anyon aktif madde suda biyolojik olarak parçalanabilirliği olan doğada biyolojik birikme yapmayan ve ekotoksik değeri düşük maddedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir