“BİRİLERİ TÜRKİYE’DE YENİ BİR 28 ŞUBAT HAYALİNDE”

“BİRİLERİ TÜRKİYE’DE YENİ BİR 28 ŞUBAT HAYALİNDE”
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, birilerinin gayri kanuni ve milletten uzak çalışmalarla Türkiye’yi Mısır’a benzetmek istediğini ileri sürerek,

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, birilerinin gayri kanuni ve milletten uzak çalışmalarla Türkiye’yi Mısır’a benzetmek istediğini ileri sürerek, “Yeni bir 28 Şubat hayali kuranlar Türkiye’de Sisi arayışındalar” dedi. 
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, 28 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) tarafından Zübeyde Hanım Ataşehir Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye’nin en büyük kazanımının demokrasi, insanlık ve millet iradesi olduğunu ifade eden Külünk, “Bu üç kazanımı gözümüzün nuru gibi korumak zorundayız. Şunu asla unutmayalım ki; Türkiye’yi üçüncü dünya ülkeleri statüsünde dahi yönetmeye razı içeride ve dışarıda güçler var. Bir tek şartları var: Milletin vergilerinden toplanan paralar faiz çetelerine gitsin, Boğaziçi’ndeki aşiret bu ülkede egemenliğini devam ettirsin. İnsan ve millet kavramının bu anlayış nezdinde bir karşılığı yok. Boğaziçi’ndeki aşiretin bazı mensupları, ‘Bu milletin kendi helal oylarıyla seçtiği devlet başkanını alaşağı edebilmek uğruna ben servetimin yarısını veririm’ diyor. Bu devletin aklını ve felsefesini sandık ve milletin iradesi belirler. Sandığın ve milletin iradesinin dışında hiçbir vesayet odağını, hiçbir güç odağını kabul etmiyoruz. Bu ülkede iktidarları sandık getirir, sandık götürür” şeklinde konuştu.
BİRİLERİ TÜRKİYE’DE YENİ BİR 28 ŞUBAT HAYALİNDE”
27 Mayıs’ın demokrasi ve millet egemenliği noktasında bu toprakların en karanlık günlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Külünk, “Bu millet, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını ne hikmetse rahmetli olduktan sonra fark etti. Merhum Menderes yaşarken Sarayburnu’nda 100 bin kişi ayağa kalksaydı, Yassıada mahkemeleri o kararı veremezdi. Gezi olaylarından sonra, 27 Mayıs’ın tekrarı olan oyunu bozan, Kazlıçeşme mitingindeki 1.5 milyon, ‘Demokrasi’ ve ‘Sandık’ diyen milletin iradesidir. Demokrasiye ve sandığa sahip çıkmak zorundayız. Birileri Türkiye’de Sisi arıyor. Birileri Türkiye’de yeni bir 28 Şubat hayalinde. Birileri sandık, demokrasi ve milletin iradesi üzerinden vücut bulan güçlü Türkiye’yi geriletmesi için bu topraklarda bir Sisi arayışı içerisinde. Gayri kanuni, milletten uzak çalışmalarla Türkiye’yi Mısır’a benzetmek istiyor. Avuçlarını yalayacaklar. Çünkü bu millet sandıktan, demokrasiden ve kendi iradesinin devlette egemen olmasından asla geri adım atmayacaktır” dedi. 
ABDULFETTAH EL SİSİ KİMDİR? 
Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi, Mısır'ın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi darbe yaparak devirmiştir. El Sisi, 12 Ağustos 2012'te Muhammed Mursi tarafından Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı'na getirilmişti. Mursi'nin bu hareketi, ordu kontrolünü de eline aldığı şeklinde yorumlanmıştı ancak El Sisi, kendisini Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerine getiren Cumhurbaşkanı Mursi'yi darbe yaparak görevinden uzaklaştırıp hapse attırdı. Mursi, geçtiğimiz günlerde yargılandığı iki davadan idam cezasına çarptırılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir