BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Bağcılar’daki dezavantajlı ve risk grubunda bulunan ortaokul kurumlarında kayıtlı olup, okula devam etmeyen çocuk ve gençlerin; eğitim, katkı sağladı.

Bağcılar’daki dezavantajlı ve risk grubunda bulunan ortaokul kurumlarında kayıtlı olup, okula devam etmeyen çocuk ve gençlerin; eğitim, adalet ve psiko-sosyal alanlardaki gelişimlerine katkı sağlamak ve okula devam etmesini amaçlayan “Beş Sekiz Okulum Tehlikesiz” projesinin açılışı yapıldı. 
Bağcılar Kaymakamlığı ile Bağcılar Belediyesi ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle Bağcılar’da gerçekleştirilecek “Beş Sekiz Okulum Tehlikesiz” Projesi’nin açılış ve hedef Kitle Tanıtım Toplantısı Bağcılar Nevin-Mehmet Bilginer İlkokulu’nda düzenlendi. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır yaptığı konuşmada toplumun her hangi bir kesimindeki ortaya çıkan her probleme çözüm bulmak için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Çakır, “İlçemizde 150 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Bu rakam dikkate alındığında devamsız öğrenci sayısı yüzde olarak düşük kalıyor. Ancak bu yine de bu problemin göz ardı edilmesi anlamına gelmemeli” dedi. 
“BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ” 
Bilim ve teknoloji çağında böyle bir projenin hizmete sunulmasının önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise 5. ve 8. sınıflara yönelik projenin, daha küçük yaştaki çocuklarla ilgili olarak da sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Çağırıcı, “Bilinçli bir toplum oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla okuma ve yazma kursları düzenliyoruz. Ailelerin bilinçlendirilmesi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, resmi açılışını yaptıkları projenin, Rehberlik Araştırma Merkezi ile yürütüldüğünü belirterek, “İlçemizde çeşitli sebeplerle okula gidemeyen 400’ün üzerinde çocuğumuz var. Projemizde 110 öğrenciyi okula kazandırmayı hedefliyoruz. 3-4 yıl içinde tüm öğrencilerimizi kazanmak istiyoruz”  diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir