Bir Muhtardan çok daha fazlası; İsmail Yeşilyurt

Bir Muhtardan çok daha fazlası; İsmail Yeşilyurt
2009 yılından bugüne Pendik Fatih Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten, hizmet sevdalısı ve hayırseverliği ile her kesimden takdir gören sevilen iş insanı İsmail Yeşilyurt, mahalle sakinlerinin yoğun talepleri ve ısrarları üzerine 31 Mart'ta yapılacak ye

Pendik Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt
Hizmet sevdalısı ve hayırsever kişiliği ile Fatih Mahallesi sakinleri başta olmak üzere Pendikliler için bir muhtardan çok daha fazlası olan İsmail Yelşilyurt, Türkiye'de mahallesine bağış olarak okul yapan tek muhtar olarak her kesimden büyük takdir görüyor. 2009 yılından bugüne önemli icraatlara imza atan İsmail Yeşilyurt, kendi imkanları ve özkaynaklarıyla Pendik'teki en büyük kentsel dönüşümü Fatih Mahallesi'nde gerçekleştirdi. 15 yılda mahallesine önemli eserler kazandıran Muhtar İsmail Yeşilyurt, mahalle sakinlerinin yoğun isteği üzerine 31 Mart 2024'te yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde yeniden Fatih Mahallesi Muhtarlığı için aday olduğunu açıkladı. İhtiyaç sahibi olan mahalle sakinlerine kendi imkanlarıyla ciddi anlamda destek olan İsmail Yeşilyurt, son olarak mahallelerine büyük bir cami ve yeni bir  ilköğretim okulu kazandırmak için de çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda yapılacak olan cami projesi için şahsi olarak kendi bütçesinden önemli bir bağış yapan Muhtar Yeşilyurt, cami için gerekli olan diğer ödenekleri ise hayırsever iş insanlarının bağışları ve destekleriyle tamamlayarak mahallesinin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak. Uzun süredir takibi yapılan yeni bir ilköğretim okulunu da mahallesine kazandırmak için çalışma yürüten İsmail Yeşilyurt, ilköğretim okulu ve cami projesi için yer tahsisi işlemlerinin tamamlandığını, her iki kurumun da önümüzdeki süreçte mahalleye kazandırılacağı müjdesini verdi. 

01-003.jpg


KÂFİ SİSTEMİ İLE BİNLERCE 
EVSİZİ EV SAHİBİ YAPTI 

Aynı zamanda çok başarılı bir iş insanı olarak Çavuşoğlu Yemenler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İsmail Yeşilyurt, "Kredi Almam, Faizle İşim Olmaz” diyenler için geliştirdiği kendilerine has KÂFİ Sistemi ile krediye, faize ve kefile gerek olmadan senetle daire satışı şeklinde binlerce kişiyi ev sahibi yaptı. Pendik’te başta Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız olmak üzere devlet kurumlarıyla iyi diyalog içerisinde başarılı bir muhtarlık görevi icra eden İsmail Yeşilyurt, "Tüm insanlar bizi bilir ve tanır. Bizler millete hizmet yolunda çalışmak için bu yolda devam etme kararı aldık ve hizmet yolunda mahallemize, ilçemize bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de katkı sunmaya devam etmek arzusundayız. Her daim halkımızın hizmetinde olmanın ve Fatih Mahallesi sakinlerine hizmet götürmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Gerek mahallemizde, gerekse de Pendik ve Türkiye'nin farklı noktalarında projelerimiz var. Bir çok sivil toplum kuruluşunda görevlerimiz var. Biz sevdalıyız, ülkemize, Pendik'e ve mahallemize sevdalıyız" diye konuştu.Fatih Mahalle Muhtarı iş insanı İsmail Yeşilyurt, çok sayıda plaket sahibi. Çeşitli kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları başarılarından ve yardım faaliyetlerinden dolayı Yeşilyurt'a plaket takdim etti. 

7-002.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ VE SPOR TESİSLERİ
Son 15 yılda Fatih Mahallesi'ne önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Muhtar İsmail Yeşilyurt, bu yatırımlardan bazıları şöyle özetledi: "Önemli sosyal yaşam alanlarından biri olarak belediyemiz tarafından inşa edilen Neşet Ertaş Bilgi ve Spor Merkezi, Etüt Merkezi, Kütüphane, Futbol ve Basketbol sahalarıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Yine Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Kültür Merkezi'den  mahallemizdeki vatandaşlarımız da faydalanabilmektedir.

PARKLAR VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Yine belediyemiz tarafından mahallemize kazandırılan Fatih Camii Yanı Parkı, Şehit Sedat Tunç Parkı, Şehit Yüzbaşı Sezgin Keskin Parkı, Cumhuriyet Parkı, Milli Egemenlik Parkı ve Antrenman Sahası gibi tam donanımlı modern parklar; oyun grupları, fitness üniteleri, dinlenme alanları ve diğer açık spor sahalarıyla mahallemizdeki vatandaşlarımıza sağlıklı ve sosyal yaşam imkânı sunmaktadır. Çocuklarımız, mahallemizde yer alan Milli Eğitim Vakfı İlkokulu, Cemil Meriç Ortaokulu ve Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu'ndan eğitim hizmeti alabilmektedir. Mahallemizde bulunan Fatih Camii, ilçemizin önemli ibadethanelerinden biri olarak göze çarpmaktadır. Yine Seyid Seyfi Cemevi mahallemizde yer almaktadır".
KENDİ CEBİNDEN HER YIL 3 
BİN KİŞİYE YARDIM YAPIYOR 

Hayır işlerinde de öne çıkan bir isim olarak dikkat çeken Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, her yıl 3 bin kişiye, mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine kendi imkânlarıyla ayni ve nakdi yardım gerçekleştiriyor. Muhtarlıkta geçen 15 yılda hiçbir evraktan ücret almayan Muhtar Yeşilyurt, muhtarlığı öğle tatilinde bile açık tutuyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir