BEYLİKDÜZÜ’NÜN 10. YILI COŞKUYLA KUTLANIYOR

BEYLİKDÜZÜ’NÜN 10. YILI COŞKUYLA KUTLANIYOR
Beylikdüzü ilçe olma serüveninin 10. yılını büyük bir şölenle kutluyor. Sergi açılışı ile başlayan 10,11 ve 12 Mayıs’ta hayata geçecek etkinlikler, tadilatı yeni tamamlanan ve ismi “Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi” (BAKSM) olarak değişen yeni b

Üç gün boyunca Şener Şen, Ayşen Gruda, Ahmet Ümit, Haldun Hürel, Ahmet Güleryüz, Cahit Berkay gibi önemli konuklar ile müzik gruplarının ağırlanacağı, sergi ve seminerlerin olacağı kutlamalar, Beylikdüzü için unutulmaz olacak. 10. Yıl nedeniyle de tarihi bir değer taşıyacak.
Beylikdüzü Belediyesi ve Batı İstanbul Vakfı’nın işbirliği ile Beylikdüzü’nün ilçe oluşunun 10. Yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İlk olarak 2 Mayıs Çarşamba günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi ile başlayan program; 10, 11, ve 12 Mayıs tarihlerinde dopdolu faaliyetlerle sürecek. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 10. Yıl organizasyonu kapsamındaki ilk etkinlik olan ve açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı Mustafa Sekban’ın “İçinde Deniz Geçsin” adlı kişisel resim sergisi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 1 ay süre ile sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Ayşen Gruda ve Şen Şen, İsimlerinin Verildiği Sinema Salonlarının Açılışına Katılacak
Tüm programlar, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BAKSM) olacak. 10 Mayıs Perşembe günü, Beylikdüzü tarihi fotoğrafları ve orijinal haritalar sergisi başlayacak. BAKSM’de bulunan iki sinema salonuna isimleri verilen sanatçılar Ayşen Gruda ve Şener Şen Saat 14.00’te gerçekleştirilecek salon açılışına katılacaklar. Ardından Saat 17.00’da “Deniz ve Gemi Sevgisi” başlıklı gemi modelleri sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Konuyla ilgili bir de yarışma yapılacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saat: 19.00’da “Vizyon 2030” sunumunu gerçekleştirecek. Saat 21.00’da ise “Yansımalar” konseri izleyicisi ile buluşacak.
Ünlü Yazar Ahmet Ümit Beylikdüzü’nde Kitapseverlerle Buluşuyor
Etkinliklerin hız kesmeden devam edeceği kutlamalar; 11 Mayıs Cuma günü Saat 17.00’da yapılacak. Ünlü Yazar Ahmet Ümit Söyleşisi ve İmza programı ile devam edecek.  Moderatörlüğünü Cengiz Özkarabekir’in yapacağı söyleşide Ahmet Ümit; hayatı, memleket hikayeleri ve son kitabı üzerine konuşacak. Sonrasında ise kitaplarını imzalayacak. Ardından Saat 21.00’de bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutlayan efsanevi grup Moğollar, müthiş bir konser verecek.
İsminin Osmanlı arşivlerinde İlk kez 1839 yılında geçtiği Beylikdüzü, renkli bir seminerle vatandaşlarla buluşacak.
Kutlamaların son günü olan 12 Mayıs Cumartesi önemli bir seminerle başlıyor. Saat 15.00’da “Beylikdüzü Tarihi” seminerine konusunda uzman araştırmacılar katılıyor. Moderatörlüğünü Belgeselci Cengiz Özkarabekir’in yapacağı söyleşiye ünlü İstanbul tarihçisi Haldun Hürel, Dr. Şefik Memiş, Dr. Öğr. Üye. Arif Kolay, Hulusi Üstün ve Arkeolog Tahsin Kimyonok katılacak. 10. Yıl etkinlikleri programı, Saat 21.00’da Golden Horn Brass konseri ile son bulucak.

 

untitled-1fsdg.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir