BAĞCILAR BELEDİYESİ BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNDEN 10. YIL KUTLAMASI

BAĞCILAR BELEDİYESİ BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNDEN 10. YIL KUTLAMASI
Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Bağcılar Belediyesi’nin 2008 yılında hayata geçirdiği Bilgi Evleri, 10. yılını 3 gün süren bir şenlikle kutluyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini değerlendirmesi ve yeteneklerini geliştirmesi amacıyla 2008 yılında faaliyete başlatılan Bilgi Evleri,10 yaşına girdi. 10. Yıl kutlamaları için 3 gün sürecek programın açılışı Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi.
Miniklerin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okumasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Ben gençlerimizi akan suya benzetiyorum. Akan suyu nasıl yönlendirirseniz su oraya gider. Bu açıdan Bilgi Evleri gibi ilmi ve ahlaki yönden yetiştirmenin anlamını çok önemsiyorum” dedi.
“Tohumun fidana ve ağaca nasıl dönüştüğünü çalışmalarımızda görüyoruz”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Bilgi Evleri çok mükemmel bir proje. Ekilen tohumun fidana ve ağaca nasıl dönüştüğünü yapmış olduğumuz çalışmalarımız içerisinde hep birlikte görüyoruz. Özellikle çocuğumuza gencimize yapmış olduğumuz yatırımı bu ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bilgi evlerimizde öğretmenlik yapan, hizmet eden, çalışan ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmaların ardından Kaymakam Eldivan ve Başkan Çağırıcı, yıl boyu düzenlenen güreş, masa tenisi, satranç, abalone ve mangala turnuvasında dereceye girenlere madalya ve kupalarını verdi. Yine 3. 4. 5. 6. 7. ve 8. Sınıflar arasında düzenlenen bilgi yarışmasında birinci olanlar ödüllendirildi.  Ayrıca 16 Bilgi Evi’nde eğitim gören 8. sınıf öğrencileri de mezuniyet sertifikalarına kavuştu.
Bağcılarlıların yoğun ilgi gösterdiği şölende halk oyunları vatandaşlardan büyük alkış aldı. 3 gün boyunca sürecek etkinliklerde çocuklar, tiyatrodan dansa; müzikten okçuluk gösterisine kadar farklı branşlarda hünerlerini sergileyecek. Bilgi Evleri 10. Yıl Şenliği 6 Mayıs’ta sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir