BEYLERBEYİ SARAYI TÜNELİ TRAFİĞE AÇILIYOR

BEYLERBEYİ SARAYI TÜNELİ TRAFİĞE AÇILIYOR
Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor. Tünelin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte trafik dolayısıyla 1 buçuk saati bulan Üsküdar – Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 15 dakikaya düşmesi hedefleniyor.
TARİHİ DOKUSU MUHAFAZA EDİLDİ
Üsküdar’ın incisi Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan ve 1970’li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi olarak kullanımının ardından tekrardan sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete açılıyor.
 2.90 cm yüksekliğindeki Tünel’in ulaşıma yeniden açılması sırasında yapılan çalışmalarda ise orijinal dokusu muhafaza edildi. Tünel’in tarihi yapısına zarar verecek hiçbir çalışma yapılmamasına özenle hassasiyet gösterildi.
1970’Lİ YILLARA KADAR KARAYOLU TÜNELİ OLARAK KULLANILIYORDU
Kadim medeniyetin beldesi Üsküdar’ın incisi Beylerbeyi Sarayı’ndaki Set Bahçeleri’nin altından geçen Tünel’in,  1970’li yıllardan önceki işlevi yeniden canlandırılıyor. Tünel, 1970’li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı’ndaki set bahçelerin bağlantısını da kurmaktaydı. 1970’li yıllarda ulaşıma kapatılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, bu tarihten sonra müze ve sergi salonu olarak kullanılmıştı.
 Tünel, Sultan II. Mahmud tarafından 1829–1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 1970’li yıllara kadar Üsküdar’ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.

untitled-2reytr.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir