BAŞKAN ŞAHİN: “İYİ YÖNETİCİ İÇİN TEKNOLOJİ ŞART”

BAŞKAN ŞAHİN: “İYİ YÖNETİCİ İÇİN TEKNOLOJİ ŞART”
Pendik'te düzenlenen “b3lab Bulut Bilişim ve Büyük Veri Çalıştayı” başladı. Çalıştay’ın açılışında konuşan Dr. Kenan Şahin, günümüzde iyi bir yöneticinin teknolojiye çok yakından odaklanması gerektiğini söyledi.

TÜBİTAK tarafından Pendik'te düzenlenen “b3lab Bulut Bilişim ve Büyük Veri Çalıştayı” başladı.  Çalıştay’ın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, günümüzde iyi bir yöneticinin teknolojiye  çok yakından odaklanması gerektiğini söyledi.
11-12 Aralık tarihlerinde Pendik Greenpark Otel'de gerçekleştirilecek olan  çalıştayın  açılış programına Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, TÜBİTAK Merkez Bilgem Başkanı Hacı Ali Mantar, Bilgem Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Mehmet Sezgin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli ve çok sayıda davetli katıldı.
BAŞKAN ŞAHİN: “İYİ YÖNETİCİ İÇİN TEKNOLOJİ ŞART”
Programın açılışında bir selamlama konuşması yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İşletme'de yüksek lisans yaptığı yıllarda yöneticinin üç şeyi; parayı, insan kaynaklarını, zamanı iyi yönetmesi gerektiğini öğrettiklerini ifade ederek “Günümüzde buna bir de teknoloji eklendi.” dedi. Başkan Şahin şunları kaydetti. “İyi bir yönetici birincisi parayı,  ikincisi  insan kaynaklarını, üçüncüsü de zamanı iyi yönetmeli. Ama bugün bakıyoruz ki yöneticiliğin içersinde dördüncü bir kavram ortaya çıktı ve neredeyse en başa geldi; teknoloji yönetimi. Teknolojiyi yönetemiyorsanız, bugünün dünyasında yönetilen yönetici olursunuz. Çünkü sizin adınıza birileri karar verir, siz de mecburen imza atarsınız. Ama siz teknolojiye aşina iseniz, teknoloji ile iyi bir ilişkiniz varsa elbette o zaman bu alanı yönetmeniz mümkün oluyor. O açıdan geleceğin dünyasında mutlaka bütün yöneticilerin teknolojiye çok yakından odaklanması gerekiyor.
“BULUT BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ VERİLERİN ETKİNLİĞİNİ ARTTIRIYOR”
TUBİTAK Merkez Bilgem Başkanı Hacı Ali Mantar ise yaptığı konuşmada son zamanlarda veriden çıkarılan anlamın çok değerli hale geldiğini, bu nedenle veriler üzerinde çok ciddi çalışmalar yapılmaya başlandığını söyledi.  Mantar “Bulut bilişim gibi teknolojiler sayesinde üretilen veriler bulut ortamına taşınabilmekte ve bulut ortamında analiz edilip sonuçlar elde edildikten sonra tekrar kullanıcıların cihazlarına aktarılmaktadır. Kullanıcı istediği zaman istediği yerden veriyi analiz edip sonucunu görüntüleyebilmektedir. Bu da bizim gerek ekonomik gerekse sosyal hayatımıza kolaylık sağlamaktadır. ”dedi.
Büyük veriyi kullanarak  kamu sektöründe verimliliğin arttırılabileceğini savunan Mantar,  bu konuda AB’de yapılan bir araştırmaya göre büyük verinin kamudaki etkinliğinin yüzde 12, sağlıktaki etkinliği yüzde 5 olduğu tespit edildiğini ifade ederek “Sadece verimliliğin arttırılması ile AB içerisinde sağlıkta 90 milyar avroluk, ulaşım sektöründe ise  500 milyar avroluk tasarruf sağlanabileceği belirtilmektedir.  Bu da dolaylı olarak 380 megatonluk korbondioksit  salınımının  azalması anlamına gelmektedir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir