ALİ KILIÇ CHP’YE ŞANTAJMI YAPTI?

ALİ KILIÇ CHP’YE ŞANTAJMI YAPTI?
Takvim Gazetesi’nin üç gündür manşetten duyurduğu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Deniz Baykal’ı koltuğundan eden ..

Takvim Gazetesi’nin üç gündür manşetten duyurduğu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Deniz Baykal’ı koltuğundan eden CD ile ilgili Alman Ajanlarıyla görüştükleri haberi, Türkiye gündemine bomba gibi düştü.
Bu arada, haberlerin yayımlanması üzerine Ali Kılıç, CHP’nin resmi sitesinde yaptığı açıklamada, haberi yapanlar hakkında dava açacağını belirtmesi üzerine, haberde A.K olarak yazılan kişinin kendisi olduğunu da açıklamış oldu.
Ali Kılıç’ın bu açıklamasından sonra, Takvim gazetesi de haberin üçüncü gününde, CHP ile Ajanlar arasında köprüyü kuran A.K isimli kişinin Ali Kılıç olduğunu açıkladı.
Bu arada Maltepe eski belediye başkanı Mustafa Zengin’de Takvime yaptığı açıklamada "Ben adaylık sürecinde şöyle bir söz söylemiştim. 'Yüzde 99 ben aday gösterilirim. Ancak yüzde bir ihtimal var ki, o da dış istihbarat güçleri devreye girerse, saf dışı kalırım.' Bu doğru çıktı. Ben CHP'yi dizayn eden dış güçler tarafından saf dışı bırakıldım. Zaten CHP, 2010'dan bu yana dış güçlerin elinde. Ali Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun çantasını iyi taşıdığı için ödüllendirildi. Neler yaptığı, hangi olaylarda adı geçtiğini parti içinde herkes biliyor. Almanlar'la da işbirliği içinde olduğu sır değil." Dedi.
 İŞTE TAKVİMİN O HABERİ
Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'i Almanya'da BND ajanlarıyla bir araya getirdi. Bu buluşmadan sonra Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kasedi Türkiye'ye servis etti. İşte o isim Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ta kendisiydi. Kılıç ayrıca elindeki bu bilgileri kullanıp kendisini Mustafa Zengin'in yerine aday olarak göstertti
 CHP, Köşk seçimleriyle bir kez daha hezimete uğradı. Parti karıştı. Kasetle genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu yine tepkilerin ortasında kaldı. Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bir kez daha tartışmaya açılırkenTAKVİM'in haberi gündemi sarstı. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmeden önce Almanya'ya yaptığı yolculuk, deprem etkisi yarattı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu 2008'de Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nda (BND) görevli BND ajanlarıyla bir araya geldi. Almanya'daki bu buluşma A.K. adlı bir Tuncelili tarafından organize edildi.Kılıçdaroğlu daha sonra 2009'un Mayıs ayında Gürsel Tekin'i Almanya'ya gönderdi. Tekin yine A.K. aracılığıyla Frankfurt'taki Kempinski Oteli'nin lobisinde BND ajanlarıyla buluştu. Tekin'e, Deniz Baykal'ya ilgili bir video kaydının bulunduğu söylendi. Söz konusu kayıt daha sonra A.K. aracılığıyla Ankara'ya gönderildi. Kılıçdaroğlu ve Tekin, görüntüleri izledi. Ancak o dönemki genel başkanlarına haber vermedi. Birkaç gün sonra da söz konusu kaset internete servis edildi. Baykal koltuğunu bırakırken yerineKemal Kılıçdaroğlu geldi. 
BÖYLE DARBE GÖRÜLMEDİ
İşte TAKVİM Kılıçdaroğlu, Tekin ve BND ajanları arasındaki buluşmaları organize eden A.K.'nın kimliğini de tespit etti. Söz konusu o isim İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'dan başkası değildi. Kılıç, Baykal'ın koltuğu bırakmasına kadar giden süreçte Almanya ile sürekli aktif haldeydi. İddiaya göre Ali Kılıç, CHP'yi alt üst eden kasedi şantaj malzemesi olarak da kullandı. CHP, 30 Mart'taki yerel seçimlerde Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Zengin'i tekrar aday gösterecekti. Ancak bir anda Ali Kılıç'ın ismi gündeme geldi.
'YOKSA AÇIKLARIM' 
TAKVİM'in edindiği bilgiye göre Zengin, CHP'den Maltepe Belediye Başkan adayı oldu. Ancak Kılıç, adayların belirlendiği son gece saat 04.30'da genel merkezi aradı. Ve Maltepe Belediye Başkanlığı koltuğunu istedi. Genel Merkez tereddüt edince, "Elimdeki belgeleri açıklarım, yer yerinden oynar. Ne CHP kalır, ne de Kılıçdaroğlu"diye tehdit etti. Bunu göze alamayan Kılıçdaroğlu ve heyeti, Kılıç'a "Sus payı" verdi. Maltepe Belediyesi'nin koltuğuna aday gösterdi. Bu durum, Trabzon doğumlu olan eski Başkan Prof. Dr. Mustafa Zengin'i ve ilçedeki bütün Karadenizliler'i isyan ettirdi. 
TEKİN'DEN BAŞVURU...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Alman ajanlar arasında köprü vazifesi gördüğü belirtilen Gürsel Tekin, atağa kalktı! Almanya'nın Frankfurt kentindeki Kempinski Otel'de BND ajanlarıyla bir araya geldiği öne sürülen Tekin, iddiaları kabul etmedi. CHP Genel Sekreteri olan Tekin, dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yazılı başvuruda bulundu. Tekin, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. 
DIŞ GÜÇLERiN DiZAYNI
Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, ilçede CHP'nin oyunu artırmasına ve büyük hizmetler yapmasına rağmen, aday gösterilmeyişine çok şaşırdığını belirtti. Zengin, TAKVİM'e şunları söyledi: "Ben adaylık sürecinde şöyle bir söz söylemiştim. 'Yüzde 99 ben aday gösterilirim. Ancak yüzde bir ihtimal var ki, o da dış istihbarat güçleri devreye girerse, saf dışı kalırım.' Bu doğru çıktı. Ben CHP'yi dizayn eden dış güçler tarafından saf dışı bırakıldım. Zaten CHP, 2010'dan bu yana dış güçlerin elinde. Ali Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun çantasını iyi taşıdığı için ödüllendirildi. Neler yaptığı, hangi olaylarda adı geçtiğini parti içinde herkes biliyor. Almanlar'la da işbirliği içinde olduğu sır değil."
BAYKAL'I BİTİREN KARAKUTU
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yıldızı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti liderliğine gelmesiyle parladı. Kılıçdaroğlu'nun karakutusu olarak bilinen Kılıç'ın, Baykal'ı bitiren kasedi Türkiye'ye getirdiği öne sürüldü.
ALİ KILIÇ KİMDİR?
1964 yılında Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğdu. 1980 yılında yurtdışına çıktı. Almanya'da bir yandan eğitimini tamamlarken bir yandan da gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nin Münih temsilciğini yaptı.Romanya, Afganistan ve Yugoslavya'daki savaşları gazeteci olarak takip etti. Daha sonra CHP Yurtdışı Örgütlenmesi'nden sorumlu oldu. Kılıç, Avrupa'nın en güçlü göçmen örgütlerinden biri olarak kabul edilenAvrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'nda da (AABF) Genel Başkanlık görevinde bulundu. Kılıç Türk- Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak da görev yaptı.TAKVİM/Mevlüt YÜKSEL
İddialarla ilgili Gürsel Tekin TBMM Başkanlığına baş vurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eti ve Cumhuriyet Savcılığı'na gazete yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, CHP'nin resmi sitesinde bir açıklama yaparak, gazete yetkilileri hakkında dava açacağını belirtti.
Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, sessizliğini koruyor.

KAYNAT TAKVİM GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir