TRABZON ŞOVA BAŞLADI: 2-0

TRABZON ŞOVA BAŞLADI: 2-0
Halilhodziç komutasındaki Fırtına, Rus ekibi Rostov'u 2-0 devirip, Avrupa Ligi gruplarına doğru dev bir adım attı.

Halilhodziç komutasındaki Fırtına, Rus ekibi Rostov'u 2-0 devirip, Avrupa Ligi gruplarına doğru dev bir adım attı. Bordo-Mavililer'e sezonun ilk zaferini Medjani ve Cardozo'nun vuruşları getirdi.
O kadar da zor değilmiş be hocam!
Kuralar çekildiğinde Trabzonspor’un rahat bir şekilde turu geçeceğine inanıyordum. Rostov’un Rusya Ligi’ndeki ilk 3 maçını izledikten sonra turu geçeceğimize emin oldum. Rus ekibi bırakın Trabzonspor’a kafa tutmayı, Süper Lig’de oynayabilecek kaliteye bile sahip değil. Ben üç maçta Rostov’un halinin içler acısı olduğunu gördüysem, Halilhodzic hayli hayli görmüştür. Bosnalı teknik adam önce, “Gol yersek facia olur” dedi sonra ne
olduysa, “Turu geçersek mucize olur”a döndü. Tamam, her teknik direktörün motivasyon yöntemi vardır. “Rakibi küçümsememeliyiz”, “Futbol oynanmadan kazanmaz” laflarını anlarım. Ancak Halilhodzic’in son açıklamasının mantıklı bir yanı yok. Dün akşam da görüldü ki Trabzonspor’un bu takımı geçmesi hiç de zor değil.
Trabzonspor’un maça tutuk başlaması normaldi. Zeminin kötülüğü, yeni bir kadro oluşu bunun etkenleri arasındaydı. Ancak bu görüntü kısa sürdü ve beklenen futbol oynanmasa da Rostov’a üstünlüğü kabul ettirdiler.
Gelelim taraftara... Aslında hiç gelmemek lazım ama bunca transfere ve böyle önemli bir maç olmasına rağmen tribünlerin dolmamasının hiçbir açıklaması yok. Kusura bakmasınlar ama takım bu sezon başarısız olursa Trabzonspor taraftarı kalkıp da futbolculara, teknik heyete, yönetime kızmadan önce kendi şapkasını önüne koyup düşünsün. 2-0’lık galibiyetin ardından Bordo- Mavililer’in turu kaybetmesi ‘mucize’ olur.
Maçtan dakikalar
5. dakikada Soner’in kullandığı korner atışında Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşunu kaleci Pletikosa çizgi üzerinde kontrol etti.
37. dakikada kullanılan kornerde Rostov ceza sahası içerisinde karambol oluştu. Savunmadan seken topu Medjani filelere gönderdi: 1-0.
43. dakikada Rostov korneri  kullandı. Savunmanın uzaklaştıramadığı top Kalachev’in önünde kaldı. Onun çaprazdan sert şutunda Onur güzel bir kurtarışla topu kornere gönderdi.
61. dakikada Constant’ın kale sahası içine doğru gönderdiği topu önüne alan Cardozo beklenmedik bir topuk vuruşu yaptı. Pletikosa direk dibinde son anda gole engel oldu.
73. dakikada Bastos’un kaleciye kafayla verdiği geri pasta Cardozo araya girdi. Paraguaylı golcü şık bir aşırtma vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 2-0.
82. dakikada Doumbia’nın sol taraftan ceza sahasına yaptığı ortaya Kanga bomboş pozisyonda kafayı vurdu, Onur bir kez daha gole izin vermedi. 
Karşılaşma Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Nasıl tur atlar?
Rusya’ya avantajla giden Trabzon galip gelir veya berabere kalırsa turu geçecek. Fırtına tek farklı ya da gollü 2 farklı yenilgilerde bile gülen taraf olacak. Üç farklı mağlubiyetlerde Avrupa yolculuğu sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir