7.BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI KAPANIŞI YAPILDI

7.BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI KAPANIŞI YAPILDI
Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde bir hafta boyunca pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşen 7. Barış ve Sevgi Buluşmaları son gününde de alanında uzman isimleri Beylikdüzü ile buluşturdu.

Pandemi kuralları gözetilerek bir hafta boyunca Beylikdüzü halkının yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen 7. Barış ve Sevgi Buluşmaları son gününde de birbirinden değerli konukları ağırladı. 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde edebiyat ve sahaf dünyasının önemli isimlerini konuk eden Sahaf Söyleşileri’nin son gün konuğu Osmantan Erkır oldu. Altı gün boyunca Duygu Demirdağ moderatörlüğünde medya, kğltür sanat, edebiyat, sağlık, ekonomi ve çevre konularında alanında uzman isimleri konuk eden Çardak Altı Sohbetleri’nde ise son gün Tazelenme ve Sağlık konuşuldu. Diyestisyen Taylan Kümeli, Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ve Psikolog Mehmet Şakiroğlu’nun pandemi sürecini konuştuğu söyleşi sonrası konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, pandemi kuralları gözetilerek herhangi bir sorunla karşılaşmadan etkinliği bitirmenin mutluluğunu paylaştığını belirterek katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
Pandemi Süreci Tüm Yönleriyle Ele Alındı
Bu yıl ‘Tazelenme’ teması ile her gün farklı bir konu ve konuğuyla Beylikdüzü halkının büyük ilgisini toplayan Çardak Altı Sohbetleri son gününde Diyestisyen Taylan Kümeli, Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ve Psikolog Mehmet Şakiroğlu’nu konuk etti. ‘Tazelenme ve Sağlık’ konulu söyleşinin gündemini Covid-19 virüsü ve pandemi süreci oluşturdu. Diyetisyen Taylan Kümeli karantina sürecinde yanlış beslenmenin çok fazla olduğunu belirterek, “Bu dönemde sakin olun ve tüm besin gruplarını hayatınızda tutun. Gerekli olduğu kadar alın ve tüketin” vurgusu yaparak doğru ve dengeli beslenme tüyoları verdi. “Beylikdüzü’ne geldiğimde başka bir ülkeye gelmiş gibi hissettim. Maske kullanımında çok iyisiniz” diyen Psikolog Mehmet Şakiroğlu ise pandemi sürecinin psikolojik boyutunu değerlendirdi. Öğrencileri ile yaptığı anketlerin sonuçlarını izleyenlerle paylaşan Şakiroğlu, etkinlik alanına gelenlerle interaktif stres testi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ise pandemi sürecine ilişkin deneyim ve tecrübelerini paylaşırken, virüsün yayılmasını engellemenin insan hareketliliğine fırsat tanımamaktan geçtiğini vurguladı.
Gazi Mustafa Kemal’in Anılarına Yolculuk
Festivalde altı gün boyunca edebiyat ve sahaf dünyasının önde gelen isimlerini Beylikdüzü halkı ile buluşturan Sahaf Festivali Söyleşileri’nin son gün konuğu ise ‘Mustafa Kemal’in İstanbul Ziyareti’ konulu söyleşi ile Osmantan Erkır oldu. 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal’in sekiz yıl aradan sonra İstanbul’a gelişi için tasarlanan bir afiş üzerinden gerçekleşen sohbette dinleyiciler adeta tarihte yolculuğa çıktı. Mustafa Kemal’in 1927’de oldukça büyük bir coşkuyla İstanbul’a geldiğini belirten Erkır, bu sürecin önemli tarihi an ve anılarını da paylaştı. Söyleşi sonunda Başkan Mehmet Murat Çalık hem Erkır’a hem de festival boyunca Sahaf Söyleşileri’nin moderatörlüğünü ve büyük ilgi gören gece mezatını gerçekleştiren Ümit Nar’a çiçek ve plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.
“Halkımızın bilinç düzeyi büyük bir etkinlik yapılabileceğini ikinci kez gösterdi”
Etkinliğin son akşamında teşekkür konuşması yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “7.Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın son akşamında birlikteyiz. Pandemi koşullarında bu etkinliği yapmaya gayret ettik. Beylikdüzü’nde yaşayan komşularımızın bilinç düzeyi sosyal mesafe kurallarına ve kişisel hijyen kurallarına riayet edilerek büyük bir etkinlik yapılabileceğini ikinci kez gösterdi. Değerli konuklarımız medya, çevre, sağlık, yerel siyaset, kültür sanat ve ekonomiye varıncaya kadar birçok alanda tazelenme ve yenilenmenin nasıl olacağı hakkında bilgilendirmeler yaptı. Sahaf Festivalimiz kapsamında. kitap mezatlarımız ve Sahaf Söyleşilerimiz gerçekleşti. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği sahaf stantlarımız vardı. Bunların tamamı pandemi koşullarında maske ve sosyal mesafe kuralları doğrultusunda yapıldı. Vatandaşımızın duygu dünyasına da hitap etmeye gayret ettik. Biliyoruz ki bağışıklığı en üst düzeyde tutan şey moral ve motivasyonun yüksek olması. Hiçbir sorun yaşamadan etkinliğimizin sonuna geldik. Emek veren bütün yol arkadaşlarıma, bilgisini ve duygusunu paylaşan bütün konuklarımıza ve tüm komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra pandemi koşullarının ortadan kalktığı, huzurlu ortamlarda yenilerini yapmak üzere bir araya geliriz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir