61 yaşında “Minyatür” tutkunu

61 yaşında “Minyatür” tutkunu
Pendik Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinden Neriman Elbasan uzun süredir minyatür kursuna geliyor. “Başarı için sürekli öğrenci olmak gerek. Çünkü öğrenme bitmiyor.” diyen 61 yaşındaki kursiyer şu sıralar batı sanatındaki ikonik eserleri minyatür sa

Neyzen Tevfik Sanat Merkezi’nde minyatür eğitimi alan Neriman Elbasan hem yaşı hem de azmiyle birçok kursiyere örnek teşkil ediyor. Uzun süredir minyatür kursuna gelerek kendini geliştiren 61 yaşındaki Elbasan: “Minyatür benim için bambaşka bir sanat. Girdiğin zaman bırakamıyorsun. Klasik sanatlara hep ilgi duydum. Devamlı öğrenci olmak gerek. Çünkü öğrenme hiç bitmiyor.” diyor.
Sabırdan çok sevgi olmalı

636a36c8d0e90_dsc-8064.jpg


Klasik sanatlara ilgi duyan ve kurslara gelmek isteyenlere tavsiyede bulunan Neriman Elbasan, bu tür klasik sanatlarda kişide sabırdan önce sevginin olması gerektiğini ifade ederek “Klasik sanatların genelinde sabırdan önce sevgi olmalı. Ben fırçamı bir gün elime almasam uyuyamıyorum.” şeklinde konuşuyor.
İkonik resimleri yeniden yorumluyorlar
Bugüne kadar Galata Kulesi’nden hayvan figürlerine çok sayıda konuyu eserlerinde işleyen Neriman Elbasan, şu sıralar öğretmenleri Zehra Akdeniz’in projesine dahil olmuş durumda. Proje kapsamında tüm kursiyerler batı sanatındaki eski ressamların eserlerini minyatür sanatıyla yeniden yorumluyor. Daha önce Gustav Klimt’in Altınlı Kadın eserinin minyatürünü yapan Neriman Elbasan şimdilerde ise Claude Monet’in nilüferler tablosunu minyatür sanatıyla yorumluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir