43 NOKTAYA BEUS SİSTEMİ KURULDU

43 NOKTAYA BEUS SİSTEMİ KURULDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) yapılan hazırlıklarla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

İstanbul’da kış mevsiminin sorunsuz bir şekilde atlatılması için İBB ekiplerinin 7/24 mesaisiyle çalıştığını ifade eden Baraçlı, “6 bin 921 persolle, bin 347 araç ve iş makinasıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Ülke özelliği gösteren İstanbul’un her köşesine hizmet götürmek için çabaladıklarını ve vatandaşların kış mevsiminde mağdur olmaması için tüm önlemleri aldıklarını anlatan Baraçlı şöyle devam etti: “İstanbul'da 4 bin kilometre ana arter, 7 bin 373 kilometre de tüm güzergahlarımızda kışla mücadele çalışması devam edecek. Amacımız vatandaşımızın memnuniyetini daha da artırmak ve ortaya çıkabilecek problemlerin tekrarını önleyecek tedbirleri almak. Kışın her yıl farklı bir şekilde geleceği beklentisi içerisindeyiz ama bu sene de bir kış beklentimiz var. Bunu da Allah bilir ancak bunla beraber tedbirlerimizi de alıyoruz. Geçmiş yıllarda 150 bin ton civarında tuz tüketimi mevcutken, bu yıl stoklarımızda 250 bin ton civarında tuzumuz mevcut. Tabii ki biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere de 40 bin ton civarında tuz dağıttık."
Tüm personelin eğitimi ve bunların kışla mücadelede karşılaştıkları problemlerin çözümüyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Baraçlı, İSFALT AŞ'nin bu kapsamda yaptığı çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.
Baraçlı, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece İSFALT Genel Müdürlüğü ile ilgili değil, Yol Bakım, Ulaşım, İtfaiye, Sağlık, Destek Hizmetleri Dairesi başkanlıklarıyla birlikte tüm çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ortaya çıkabilecek tarzda problemlere de tedbir alabilmek için Zabıta Daire Başkanlığımız da bu kış hazırlıkların içerisinde var. Tabii ki amacımız vatandaş memnuniyetini üst seviyeye çıkarabilmek ve ortaya tıkabilecek problemleri önleyebilmek. Bizler hem karşılaştığımız problemlerle ilgili çözümleri ortaya çıkartabilmek için, aynı zamanda da belki de İstanbul'un hem ortam şartlarını hem de vatandaşımızı bilgilendirecek çalışmalarımızı da artırarak devam edeceğiz."
SOKAK HAYVANLARI
Kış dönemlerinden karşılaşılan önemli bir problemin de sokak hayvanları olduğunu hatırlatan Baraçlı, bu kapsamda da Sağlık ve Destek Hizletleri Daire Başkanlıklarının gerekli tedbirleri aldıklerının altını çizdi. Sokakta barınmaya çalışan evsiz vatandaşlarla ilgili olarak da hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında barınma yerlerinin hazırlandığını ifade eden Baraçlı şöyle devam etti: “Onların huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için de hem sağlık problemlerini çözebilmek hem bulundukları ortamda rahatlıklarını sağlayabilmek için iki noktada mekan oluşturduk. Ayrıca tüm bilgi birikimlerimizi İstanbul'daki tüm ilçelerle de paylaşmaya hazırız.” 
KIŞ LASTİĞİ
Yaklaşan kışla birlikte tüm sürücülerin kış lastiği kullanmaları konusunda hassasiyet göstermelerini isteyen Baraçlı şöyle devam etti: “8 derecelik eğimin üzerindeki yerlerde ortaya çıkabilecek buzlanmalarla ilgili tedbir aldık. İSFALT AŞ'nin bu noktada teknoloji çalışmaları sürüyor. Bu anlamda 43 noktada Buzlanma Erken Uyarı Sistemi'ni (BEUS) uygularken, Haramidere bölgesindeki metrobüs hattında da buzlanmaya karşı okomatik spreyleme sistemi kuruldu. Çalışmalardan verim alınması durumunda sistemi kentin çeşitli noktalarında uygulayacağız.”
AKOM’daki basın mensuplarını bilgilendirme toplantısına Hayri Baraçlı’yla birlikte Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Bulut ve Çağatay Kalkancı’da katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir