KOSOVA İLE İLK RESMİ MAÇ

KOSOVA İLE İLK RESMİ MAÇ
A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki dördüncü maçında yarın Antalya'da Kosova ile karşılaşacak.

İlk 3 maçında galibiyet elde edemeyen, 2 beraberlikle dördüncü sırada yer alan ay-yıldızlı ekip, bir puan ve averajla son sıradaki Kosova karşısında 3 puanı hedefliyor.
Arda, Burak, Gökhan ve Selçuk döndü, Emre cezalı 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Barcelona'dan Arda Turan, Galatasaray'dan Selçuk İnan, Beşiktaş'tan Gökhan Gönül ve Beijing Guoan'dan Burak Yılmaz'ı, 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan (EURO 2016) sonra ilk kez milli takıma davet etti.
Bu 4 futbolcu, EURO 2016'dan sonra 3'ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmamıştı. 
545. randevu
A Milli Futbol Takımı, Kosova ile yapacağı maçla 545. karşılaşmasına çıkacak.
Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 286'sı resmi, 258'i özel olmak üzere geride kalan 544 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 126 kez berabere kaldı, 214 kez de rakiplerine yenildi.
Kosova ile ilk resmi maç
Türkiye ile Kosova milli takımları ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.
Kosova, 13 Mayıs 2016'da yapılan kongrede FIFA'nın 210. üyesi olarak kabul edildi. Kosova Futbol Federasyonu, 3 Mayıs'ta da UEFA tarafından üyeliğe alınmıştı.
Öte yandan, Türkiye'nin, 21 Mayıs 2014 tarihinde FIFA'nın özel izniyle deplasmanda Kosova Milli Takımı ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle kayıtlara geçmedi. 
Antalya Stadı'nda ilk resmi maç
Türkiye-Kosova müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya Stadı'ndaki ilk resmi maçı olacak.
Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart 2016'da İsveç'i, 29 Mayıs 2016'da Karadağ'ı, 31 Ağustos 2016'da da Rusya'yı özel maçlarda ağırlayan Türk Milli Takımı, ilk kez resmi bir müsabakada bu statta sahaya çıkacak.
Türkiye 25, Kosova 164. sırada
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) son açıkladığı sıralamada Türkiye 25, en yeni üye Kosova ise 164. durumda bulunuyor.
Burak ve Arda efsaneleri geçebilir
Antalya'daki maç için milli takıma yeniden davet edilen Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın, istatistik anlamında Türk futbolunun efsanelerini geçme olasılığı bulunuyor.
A Milli Takım formasını 94 kez giyen Arda, yarın oynaması durumunda bu rakamı 95'e çıkarak ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bırakacak. Arda Turan, forma giymesi durumunda, 120 kezle Rüştü Reçber'in ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükselecek.
Türk Milli Takımı'nda 21 golü bulunan Burak Yılmaz ise, Kosova filelerini havalandırması durumunda Lefter Küçükandonyadis'i geride bırakacak. Burak, yaşayacağı ilk gol sevincinde, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırayı Tuncay Şanlı ile paylaşacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir