“2017 SONUNA KADAR SÖZLEŞME İMZALAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“2017 SONUNA KADAR SÖZLEŞME İMZALAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil ile ilgili olarak, "'Ben varım' diyen şirketler var, babayiğitler var. Bunlarla ikinci tur görüşmelere geçeceğiz dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen bilişim sektörüne sanayici kimliği kazandırılmasına ilişkin lansman toplantısındaki konuşmasının ardından basın mensuplarının yerli otomobil konusunda gelinen noktayla ilgili sorularını yanıtladı. 
“İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELERE GEÇECEĞİZ”
Bakan Özlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Rifat Bey’le birlikte bir çalışma beraber yürütüyoruz. Bu çalışmanın etapları var. Potansiyel aday olabilecek firmalarla, şirketlerle birinci tur görüşmeleri tamamladık. Birinci tur görüşmeler sonucunda Türkiye’nin otomobili projesinde ‘ben varım’ diyen şirketlerimiz oldu. Bu şirketlerimizle önümüzdeki günlerde ikinci tur görüşmelere geçeceğiz. Birinci tur görüşmelerde sorumuz; ‘Bu projede var mısınız yok musunuz?’ ‘Ben varım’ diyen şirketler var, babayiğitler var. Bunlarla ikinci tur görüşmelere geçeceğiz. İkinci tur görüşmelerde detayları konuşacağız. Süreç devam ediyor, iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.
“2017 SONUNA KADAR SÖZLEŞME İMZALAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Kaç şirket olduğunun sorulması üzerine Özlü, “Şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye’de bu işte ben de varım diyen şirketlerle ikinci tur görüşmelere başlayacağız. 2017 yılı sonuna kadar yüklenici adayı firmalarla sözleşme imzalamayı hedefliyoruz. İkinci tur görüşmelere bu pazar günü başlıyoruz. İstanbul’da başlıyoruz” diye konuştu.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir