150 YILLIK GEÇMİŞE KADAR UZANAN PENDİK FOTOĞRAFLARI

150 YILLIK GEÇMİŞE KADAR UZANAN PENDİK FOTOĞRAFLARI
150 yıllık bir geçmişe kadar uzanan Pendik fotoğrafları, ilçenin ilk belediye binası olarak kullanılan Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sergilendi

150 yıllık bir geçmişe kadar uzanan Pendik fotoğrafları, ilçenin ilk belediye binası olarak kullanılan Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sergilendi.
Hemen herkesin geçmişine dair izler bulduğu sergide, bazı ziyaretçilerin duygusal anlar yaşandığı gözlendi. 1955’ten bu yana Pendik’te yaşadığını söyleyen Fevziye Kurum  “55’ten bu yana  Pendik’te çok değişiklikler yaşandı, hepimizin evinde eski Pendik fotoğrafları var ama bunların bir arada sergilenmesi çok önemli. Temenye’de pikniğe giderdik. Tavşantepe’den denizi seyredişimiz dün gibi aklımda. Bu fotoğrafları görünce o güzel hatıralar yeniden gözümde canlandı” dedi.
Belediye başkan danışmanlarından İbrahim Ciminli de 35 senelik Pendikli olduğunu anımsatarak, “Burası küçük bir balıkçı köyü idi, plansız gelişimler oldu. Şimdi yaptığımız dönüşümlerle planlı hale getirmeye çalışıyoruz.”
Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli ise “Bu sergi çok anlamlı, görüyoruz ki vatandaşlarımızın elinde de çok sayıda eski Pendik fotoğrafları var, onlardan gelecek fotoğraflarla birlikte bu serginin ikincisini inşallah çok daha geniş kapsamlı gerçekleştireceğiz.” dedi.
Duygulandıran kareler
1938 tarihli Pendik Birinci İlkokulu fotoğrafında annesini tanıyan Semahat Altuntaş, “Biz neredeyse 100 yıllık Pendikliyiz. Annemden sonra ben de aynı ilkokulda okudum. Bu sergiyle yeniden geçmişe döndük” dedi.

unteseitled-3.jpg

Pendik Batı Mahallesi Muhtarı  Hülya Büyüktopcu da sahilde çekilen 1948 tarihli toplu bir fotoğrafta babasını, bir başka fotoğrafta da  dayısı Akordeoncu Ali’yi ve bir çok tanıdığını görünce duygusal anlar yaşadı. Babasının hem itfaiyecilik, hem de balıkçılık yaptığını söyleyen  Büyüktopcu, “Eskiden bol bol balık  tutulur, bütün konu komşuya dağıtılırdı. Burası, tam bir balıkçı kasabasıydı” dedi.
60’a yakın fotoğrafın bulunduğu sergi 31 Aralık’a kadar açık kalacak. 

untieyttled-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir