UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın konuğu Sparta Prag

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın konuğu Sparta Prag
Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, son 16 play-off turu ilk maçında evinde çekya'nın Sparta Prag takımı'nı konu edecek.

Rams Park'taki müsabakada İspanyol hakem Alejandro Hernandez düdük çalacak. Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak.
Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, 2. eleme turundan başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sırasıyla Litvanya'nın Zalgiris, Slovenya'nın Olimpija ve Norveç'in Molde takımlarını geçerek gruplara kaldı.
Sarı-kırmızılılar, Almanya'nın Bayern Münih, Danimarka'nın Kopenhag ve İngiltere'nin Manchester United takımlarının olduğu A grubu'nu 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle tamamladı. "Cimbom" topladığı 5 puanla üçüncü oldu ve yoluna "Kupa 2"de devam etme hakkı kazandı.
Çekya ligi şampiyonu Sparta Prag ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda sonradan Galatasaray'ın grubuna düşecek Kopenhag'a elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb'i eleyen Sparta Prag, adını gruplara yazdırdı.
C grubu'nda İskoçya'nın Rangers, İspanya'nın Real Betis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Aris Limassol takımlarıyla mücadele eden Çekya temsilcisi, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Sparta Prag, topladığı 10 puanla grubu ikinci sırada bitirerek play-off turuna kaldı.
Son şampiyon apoletini taşıyan iki takım da mücadele ettiği ulusal liglerinde liderlik koltuğunda oturuyor.
Galatasaray, 25. haftası geride kalan Süper Lig'de 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Son 6 maçını kazanan sarı-kırmızılılar, topladığı 66 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider ünvanını taşıyor.
Sparta Prag ise Çekya ligi'nde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Son 7 maçını kazanan başkent Prag temsilcisi, 53 puanla en yakın takipçisi Slavia Prag'ın 5 puan önünde ilk sırada bulunuyor.
Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyecek. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıklarını atlatan Abdülkerim Bardakcı ile Sergio Oliveira da Sparta Prag karşısında forma giyebilecek. Sarı kırmızılıların Fulham'dan kiralık olarak kadrosua kattığı Vinicius da mücadelede forma giyebilecek. Öte yandan sarı-kırmızılıların bir diğer yeni transferi Derrick Köhn, statü gereği karşılaşmada oynayamayacak.
Çekya temsilcisinde Türk futbolunun yakından tanıdığı David Pavelka top koşturuyor. Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'da 2016-2020 arasında forma giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, son 3,5 sezondur Sparta Prag'ta mücadele ediyor.
Sparta Prag ile tarihinde 5. kez karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da şu anda sarı kırmızılı ekibin teknik direktörlüğünü yapan Okan Buruk, Sparta Prag ile yapılan daha önceki 4 maçta da futbolcu olarak kulübede yer almıştı. 
315. Avrupa Kupası maçına çıkacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında yaptığı 314 maçta 112 galibiyet, 118 mağlubiyet yaşadı. Sarı kırmızılı ekip Avrupa kupalarında çıktığı son 24 müsabakadaysa sadece 4 kez mağlup oldu ve bu maçlarda 11 galibiyet, 9 da beraberlik aldı.
Galatasaray'ın muhtemel 11'i:
Muslera | Berkan, Nelsson, Davinson, Kaan | Kerem Demirbay, Torreira, Mertens | Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Icardi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir