UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde  Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden sarı lacivertli takım Fenerbahçe'nin, son 16 turundaki rakibi İsviçre'de gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turunun kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi Belçika Ligi ekiplerinden Union Saint-Gilloise oldu.
Fenerbahçe, Belçika'da son 3 yılın yükselen yıldızı Union SG ile eşleşti
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda eşleştiği Union Saint-Gilloise, Belçika'nın son dönemin yükselişteki takımlarından oldu.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de 1897'de kurulan Union SG, ikinci dünya savaşı öncesine kadar ülkenin en başarılı takımı olarak dikkati çekti. 1904-1935 yılları arasında Belçika'nın en üst seviye futbol liginde (Pro Ligi) 11 kez şampiyonluğa ulaşan mavi-sarılı takım, 2 kez de Belçika Kupası'nı kazandı.
Uzun yıllar şampiyonluk hasreti yaşayan Union SG, 1973'te küme düştü. Yaklaşık yarım asır alt liglerde mücadele eden Union SG, 2021'e kadar dönemedi.
2020-2021 sezonunda ikinci ligde şampiyon olarak Pro Ligi'ne gelen mavi-sarılı takım, ilk sezonunda normal sezonu lider tamamladı. Play-off'ta şampiyonluğu Club Brugge kazandı. Union SG, geçen yıl ise normal sezonu ikinci sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde eleme oynama hakkı elde etti.
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördü
Union SG, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldi.
Avrupa'da 2022-2023 sezonuna UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinden başlayan mavi-sarılı takım, üçüncü turda İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers'a elendi.
Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Union SG, Almanya'dan Union Berlin, Portekiz'den Braga ve İsveç'ten Malmö'nün bulunduğu grubu lider tamamladı. Yükseldiği son 16 turunda yine Union Berlin ile karşılaşan Belçika temsilcisi, turu geçen taraf oldu.
Çeyrek finalde bir başka Alman takımı Bayer Leverkusen ile eşleşen Union SG, 2 maç sonunda turnuvaya veda etti.

09_2024_10_subat_15_subat_uefa.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir