İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe ile gerçekleştirilen ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi (Tuzla KAGİM) ile Tuzla ilçesindeki girişim fikri olan kadınlar dünyaya açılıyor. 1000 üyeyi bünyesinde barındıran proje kapsamında eğitimini tamamlayan 259 kadın girişimci adayı oldu. Anneler Günü yaklaşırken Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl de KAGİM’de eğitimini tamamlamış ve girişimcilik hayatını devam ettiren kadınlarla bir araya geldi. Kadınların taleplerini dinleyen Bingöl, üreten kadınların her zaman yanında olacaklarının altını çizdi.
“ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ, ÇOK HEYECANLIYIZ”
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Öncelikle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bunun dışında kadın girişimciliği oldukça önem verdiğimiz, üzerinde en çok durduğumuz vaatlerimizden bir tanesiydi. Bu konuda çok güçlü işler yapacağız. Bir iki alanda değil birçok alanda geliştireceğimiz kadın girişimciliğinde eğitim desteği verirken onlara yeni alanlar da kazandırarak çok güzel işler yapacağız, çok heyecanlıyız. Bugün kadın girişimcilerimizin aldıkları eğitimler sonrasında ürettikleri ürünleri gördük. Hatta bir kısım ürünleri de tattık ve bayıldık, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bunu geliştirmek, daha fazla insanı da buraya katmamız bence çok önemli olacak” şeklinde konuştu.
“EMEĞİN GÖRÜNÜR KILINDIĞI HER ÇALIŞMADA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Tuzla Belediyesi Başkan Yarımcısı Sinem Gülenç ise “Kadınlarımızın taleplerini dinledik. Tam da başkanımızın seçim vaatleri ile birebir örtüşen talepler sundular. Biz bu görevde bunun için varız zaten. Onlarla dayanışarak taleplerini gerçekleştiriyor olacağız en kısa zamanda” ifadelerini kullandı. Ayşegül Bingöl de “Tüm annelerimizin ve üreten tüm kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum. Toplumda görünmez emeğin en büyük yüklenicisi olan kadınlarla bugün burada olmak çok güzel. Emeğin görünür kılındığı her çalışmada var gücümüzle çalışacağız” dedi.
“HAYALLERİMİZİ ATEŞLENDİRMEMİZİ SAĞLADI, BİZLERE CESARET VERDİ”
“Şu an klozet blok, lavabo aç ve temizlik hijyen ürünleri olmak üzere 3 tane üretim hattımız var. Yurt içi ve yurt dışı satışlarını yapmaya başladım” diyen KAGİM öğrencisi Şengül Ayata ise girişimcilik serüvenini şöyle anlattı:
“2002 Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Çocuğum doğduktan sonra meslek hayatına ara verdim. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarıyla gönüllü olarak çalıştım. Kendi işimi kurmak isteyince de ne yapabilirimi düşündüm ve geçmişime gittim. En başarılı olduğum alanları düşündüm. Üst üste satış birinciliklerimin olması, Türkiye satış birinciliğimin olması ve KAGİM’de aldığım dersler beni kendi ürünümü yapmaya yönlendirdi. Özellikle KAGİM’deki hocaların vermiş olduğu eğitimler çok başarılıydı. Çok yerden eğitim kursu aldım ama buradaki eğitimler çok daha farklıydı, kaliteliydi. Medeniyet Üniversitesi'nin hocaları ufkumuzu açmakla birlikte var olan hayallerimizi ateşlendirmemizi sağladı, bizlere cesaret verdi. O cesaretle pandemide meslek hayatına ara veren bir arkadaşımla 2023 yılında SFM Oscar Kimya Temizlik ve Hijyen Ürünleri Limited şirketini kurdum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.