TOPRAK PAZARLIĞI KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ?

TOPRAK PAZARLIĞI KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ?
Erbakan Vakfı Başkanı Dr.Fatih Erbakan, İsviçre'de düzenlenen Kıbrıs sorununa çözüm zirvesini sert bir dille eleştirerek, Birleşmiş Milletler'e de (BM) tepki gösterdi.

Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Erbakan Vakfı Başkanı Dr.Fatih Erbakan, Pendik'te "15 Temmuz Olayları ve Irkçı Emperyalizm" konulu bir konferans verdi. Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 15 Temmuz'da Türk milletinin büyük bir işgal tehlikesini kahramanlık destanı yazarak bertaraf ettiğini söyledi. Konferans öncesi Fevziçakmak Mahallesi'nde Erbakan Vakfı Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Fatih Erbakan, vatandaşlardan büyük bir teveccüh gördü. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde konferans veren Fatih Erbakan, 15 Temmuz darbe girişiminin aslında batılı emperyalistlerin bir işgal girişimi olduğunu ve milletin sağ duyusuyla girişimin boşa bertaraf edildiğini söyledi. Pendik'i ve Pendik halkını çok sevdiğini belirten Erbakan, "Pendik'i e sizleri çok seviyorum. Şahsımı ziyadesiyle memnun ettiniz. Allah hepinizden razı olsun" dedi.
Erbakan, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için İsviçre'nin göl manzaraları Mont Pelerin Oteli'nde bir zirve düzenleneyen Birleşmiş Milletler'e (BM) sert tepki gösterdi. "Hürriyet gazetesinin haberine göre; sözde Kıbrıs sorununu sözde çözüme kavuşturmak için, 2016 yılı sonuna kadar iki ay içinde bitireceklermiş" diyen Erbakan, şunları söyledi: "Kıbrıs zirvesinde, toprak başta olmak üzere tüm konular masaya yatırıp, harita üzerinde Kıbrıs adasını paylaşacaklarmış. Zirveye Türk ve Rum liderlerin yanı sıra BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da bizzat katılacakmış. Bu toplantıda Türk ve Rum tarafı anlaşırlarsa en kısa sürede Türkiye, Yunanistan ve İngiltere, yani garantör devletlerin de bulunduğu bir zirve daha yapılacakmış. Bu zirvenin ana konusu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Rumlara devredeceği yerleşim birimleri olacakmış. Yine yapılacak olan bu ikinci zirvede Türk askerinin adadaki varlığı ve Türkiye'nin garantörlük hakkı konuşulacakmış. Ve ayrıca KKTC'ye Türk nüfusunun yüzde 20'si oranında Rumların getirilp yerleştirilmesi görüşülecekmiş. 
TOPRAK PAZARLIĞI KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ?
Ey Müslümanlar, ey millet, ey ümmet!... Bu haberi okuduktan sonra 15 Temmuz gecesi sokaklara doküldüğünüz gibi sokaklara dökülmeniz gerekirdi. Şu habere bir bakınız adeta namusumuz çiğneniyor. Kıbrıs'ta şehit kanlarıyla alınmış toprakların pazarlığını yapmak kimin haddine düşümüş. Kim böyle bir şeye cüret edebilir? Şu hale bir bakın... Bu ne demek biliyor musunuz? 'Türkiye'nin garantörlüğünü kaldıracağız, Türk askeri adadan çekilecek, şehit kanıyla alınan vatan toprağı masa başında Rumalara geri verilecek. Şu rezalete, şü cürete  bakın. Bunu yaptıktan sonra 1974'te verdiğimiz yüzlerce şehidin yüzüne nasıl bakacaksınız? Osmanlı döneminde verilen binlerce şehidin yüzüne nasıl bakacaksınız? 1967-1970-71 olaylarında Rum çetelerinin evin banyo küvetinde boğazladığı 10 yaşındaki yavruların ahirette suratına nasıl bakacaksınız? Böyle bir rezalet olabilir mi? Şehit kanlarıyla alınmış Kıbrıs topraklarından bir karışını bile vermek Mustafa Akıncı'nın da, başka kimsenin de haddine değildir".    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir