Sosyal medyada ‘düşük faizle kredi“ tuzağıyla 368 bin liralık vurgun

Sosyal medyada ‘düşük faizle kredi“ tuzağıyla 368 bin liralık vurgun
İstanbul’da 4 kişilik sosyal medya çetesi çökertildi. Sosyal medyadan verilen sahte ‘düşük faizli kredi’ ilanlarıyla 368 bin liralık vurgun yaptılar. Tuzağa düşürdükleri vatandaşları arayıp ‘krediniz onaylandı’ yalanıyla tüm bilgilerini alıp hesapları bo

Sosyal medya dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarında “düşük faizli kredi başvurusu için tıklayınız” içerikli sahte ilanlar paylaşarak vatandaşları tuzağa düşürüp büyük bir vurgun yaptıkları belirlenen 4 kişilik çete çökertildi.  
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen dolandırıcılık şebekesinin, söz konusu sosyal medya kanalları üzerinden sahte ilana başvuru yapan vatandaşları ağlarına düşürdükten sonra telefonla arayıp “krediniz onaylandı” gibi söylemlerde bulundukları anlaşıldı. Bu yöntemle vatandaşların kişisel bilgilerini toplayan şebekenin, şifre bilgilerini de ele geçirdikten sonra banka hesaplarındaki varlıklarını boşalttıkları ortaya çıktı. Yine şebeke üyelerinin, ele geçirilen kişisel bilgilerle tuzağa çektikleri mağdurlar adına kredi çektikleri tespit edildi. 
368 BİN 911 LİRALIK VURGUN
Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan sanal devriye çalışmalarında şebeke üyelerinin kimlik bilgileri ve adresleri tek tek belirlendi. Ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda, Çekmeköy ilçesinde bulunan site içerisinde çağrı merkezi ve ofis olarak kullandıkları iki adrese 28 Mart’ta eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bu adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız silah, bu silaha ait 48 mermi, bir miktar uyuşturucu madde, 7 cep telefonu, 6 sim kart ve 3 flash bellek ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan ince lemede çok sayıda vatandaşa ait kişisel bilgilerin bulunduğu tespit edildi. Şebekenin gerçekleştirdiği vurgunun 368 bin 911 lira olduğu anlaşıldı. 
Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Buradaki ifade işlemleri tamamlanan 4 dolandırıcı, 30 Mart’ta adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 2 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir