GÜNEŞ: BU BÜTÜN ANTRENÖRLERE SAYGISIZLIKTIR

GÜNEŞ: BU BÜTÜN ANTRENÖRLERE SAYGISIZLIKTIR
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Her zaman eleştirilere açık olduğunu söyleyen Güneş, yalan haberlerin topluma da zarar verdiğini dile getirdi.

Şenol Güneş, kendisi için çıkan haberler ile ilgili olarak, "Futbol dışına çıktı para kaçırılıyor algısı oldu. Ekonomiden bahsedeceğiz. Nereden geldiğimi nereye gittiğimi biliyorum. 70'li yılların başında dünya kupasında Pele'yi izlemiştik sonra da Maradona çıktı. Maradona dünya çapında futbolcuydu. Burak, Yusuf ve Mert gibi isimler var. Marka olmak kolay değil. Meşhur olmakla marka olmak farklı. Çamurdan, beton zeminde olamayan olanaklarla oyuncu ürettik. Bugün tesisler mükemmel. Eskiden hiç para yoktu. Kulüplerin seyahat etmesi de büyük olaydı. Yöneticiler her şeylerini ortaya koyuyorlar ama eleştiriler var. Yoklukta Maradona markası oldu. Malzeme yokken dünya kupası geçirdik. Başarısızlık benimse başarı da benimdir. Fransa'yı yenmek bizi yanıltmasın, Fransa ekoldür. Fransa'yı yendik diye Deschamps'tan daha mı çok kazanmam lazım. Gazete ve televizyonda görev alabilirsiniz ama yanınızdakini kovduruyorsanız bu doğru değil. Kimseye şikayet etmedim, haddim de değil. Bana ekonomik konuyla gelinmesi diğer antrenörlere de hakarettir. Nefret tohumu olduğu yerde futbol olmaz. Maradona bu işi para için yapmadı. Son dönemde problem o. Son dönemde iş aşkını göstermeliyiz, hedef olarak parayı değil. Başarısız sonuçlar her milli takımda var. Almanya'da da var. Kaybettiğim maçtan sonra eleştiri alıyorum eleştiri olacak" diye konuştu. 
"BİR GÜNDE BAŞARI OLMADI, TRABZONSPOR YUSUF'U GALATASARAY BRUMA'YI, BEŞİKTAŞ CENK'İ SATTI"
Başarının zamanla geleceğini söyleyen Güneş, "Çocuklarımıza doğru örnekler vermeliyiz. Başarılı olamazsan tartışılırsın. Üretemiyoruz diye konuşuyorduk. Bir günde mi başarı oldu. Ahmet Ağaoğlu Yusuf Yazıcı'yı sattı. Yabancı oyuncu alıp sattı. Galatasaray Bruma'yı, Beşiktaş Cenk'i sattı. Hata olacak tabii ki olacak ama bu olanlar da görülmeli" şeklinde konuştu. 
"BENİ SEVEN DE SEVMEYEN DE ANLAMALI YETER, KORUMAK ZORUNDA DEĞİL"
Yapısal olarak bir sistem kurulması gerektiğini söyleyen Güneş, "Önce üretim yapacağız. İHA, SİHA'ları yapıyoruz. Biz üretiyoruz. Futbolcuyu da biz üreteceğiz. Bugün antrenörler, hakemler, medya, belediyeler hepsinin değişmesi lazım. Başakşehir, Manchester'ı bir hafta içinde yenince muhteşem ama kaybedince 'böyle maça mı çıkılır' eleştirisi var. Eleştiri olur ama maaşla ne ilgisi var. İlkelerimizi ve yapısal reformları oturtamadığımız için konuşmalarımız hep günlük. Beni seven de sevmeyen de anlamalı, beni korumak zorunda değil" ifadelerini kullandı. 

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir