YILDIRIM:"MİLLET UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ"

YILDIRIM:"MİLLET UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ"
Ümraniye Belediyesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Erzincanlılar Kültür Eğitim Vakfı'nın (EKEV) toplantısına ev sahipliği yaptı.

Erzincanlılar Kültür Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı toplantıya Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Başbakan Binali Yıldırım toplantıda hemşerileriyle bir araya gelerek hem hasret giderdi hem de hükûmetin icraatlarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıya Başbakanın yanı sıra Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Erzincanlılar Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci,  Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ve TCDD Eski Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı.
Toplantıda EKEV Başkanı Sadık Ağca selamlama konuşmalarını yaparak, eğitime ne kadar çok katkı yaptıklarının önemini anlattı. 
Erzincan’dan gelerek toplantıya katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise, geçmişten günümüze vakıfların ne kadar önemli bir kurum olduğundan bahsetti. Arslantaş; “Vakıflar arayıcılığıyla toplumun gücü bireye, bireyin gücü topluma aktarılmıştır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: “15 Temmuz Türkiye'nin İkinci Kurtuluş Mücadelesinin Zaferle Sonuçlandığı Günün Adıdır"
Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye'de düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölücü terörle mücadele ederken hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Gazilere ve yaralılara hayırlı ve uzun ömürler temenni eden Yıldırım, salondaki davetlilerden şehitlerin ruhu için Fatiha okumasını istedi.
Başbakan Yıldırım, 1993'te başlayan vakıf çalışmalarına değinerek, "O vakfın kurucularından biri de değerli ağabeyimiz, ülkemize ve devletimize büyük hizmetleri geçmiş Coşkun Bey'dir. Bunun dışında bugünlere gelmesinde maddi manevi her türlü desteği veren bugün de aramızda olmayan bütün hemşehrilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmet edenlere şükranlarımızı sunuyorum. Bu 26 yıllık seferberliğin bir bölümünde ben de beraber oldum. 2000'li yılların başında aktif olarak Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın faaliyetlerine katılmaya gayret ettim. Bu bir hayır işidir. Hayır ve hasenat işinin iki boyutu vardır. Biri vakit, biri nakit. Vakti olan koşturacak. Gece gündüz koşturacak. Vakti olmayan da nakdi konuşturacak" dedi
Bu işin ticaretini yapan, yaptığı ticaretle ihanet yapan, darbeyi yapmaya kalkışanları asla ve asla kimse masum diye savunmasın. Bunlara masum diyenleri gördük. Darbe gecesi dost bildiğimiz birçok ülke bu darbenin neden başarısız olduğunu anlatmaya çalıştılar. Çünkü onlara o kadar teminat verilmiş ki 'Darbe olacak. Tayyip Erdoğan gelecek. AK Parti iktidardan düşürülecek. Biz de bölgedeki projelerimizi engelsiz uygulayacağız.' Teminat verilmiş. Nereden anlıyoruz? Darbeden sonra adamlar şaşkın. 'Ya bize böyle denmemişti. Ne oldu? Hesap tutmadı. Bir yerde bir yanlış var.' Lafı ileri de götürdüler. 'Bir daha darbe yaparken 10 tane altın kural var. Bunlara dikkat edin' diye tavsiyelerde de bulundular. Bütün bunlar ortadayken bakıyorsunuz içeride bazı siyasi partiler darbeyi bıraktılar, unuttular. Sanki darbe yok. 'Filanca niye açığa alındı, filanca niye soruşturuldu, neden tutuklandı?' Başladılar avukatlık yapmaya. Kimse kusura bakmasın. Bu millet uçurumun kenarından dönmüştür. 241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimse 15 Temmuz'u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır" diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir