YILDIRIM: YOL YAKINKEN VAZGEÇİN...

YILDIRIM: YOL YAKINKEN VAZGEÇİN...
Başbakan Binali Yıldırım, HDP'nin aldığı Meclis çalışmalarını durdurma kararına tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım,Bayburt'ta düzenlenen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan, Meclise gitmeyeceklerini açıklayan HDP'ye, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz. Yol yakınken yanlıştan dönün"  uyarısında bulundu.
İşte o konuşmadan satır başları
Türkiye'nin birçok vilayetini yeni başten inşa ettik. Sadece Bayburt'a 3 milyar lira yatırım yaptık. Devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira... Bayburt'a üniversite kazandırdık, bir tane hastane yaptık, bir tanesini de şimdi yapıyoruz. Bayburt'un içme suyu sorununu çözdük. 188 milyon lira tarım ve hayvancılığa destek yaptık. 4,5 milyon fidan diktik. 54 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. Barajlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bugün Bayburt ve ilçeleri için 8 yeni barajın da temelini atıyoruz. 
2002 yılın'da Bayburt'ta bölünmüş yolu yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum'a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık. Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek. Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm altyapısı da gelecek sene bitmiş olacak. Herşey Bayburt için, her şey Türkiye için, her şey Türk insanı için... 
ARTIK GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ
Artık anayasa değişikliği ile millet irades ekonomide siyasette hukukta, kesintisizi güçlü bir şekilde tecelli edecek. Türkiye bütün bu yüklerini üzerinden atıp kendinden emin bir şekilde yoluna devam edecek. Geçmişte ağır bedel ödeten bu sistematik sorunların çözümü için gereken adımları da atacağız. Artık Türkiye'nin geleceği aydınlansın diyoruz.  Bu yola çıkarken bizim güvencemiz sizlersiniz. Bize inanmaya, bizimle birlikte yürümeye var mısınız?
HDP'YE TEPKİ: NEDEN İFADE VERMEYE GİTMEDİNİZ?
Bu ülkenin yıllardır hizmetsiz bıraktıkları şehirlerine yatırım için gönderilen paraları  teröre aktardılar, Devletin araçları ile hendekler açtılar. mahkeme soruşturmaya ifadeye çağırınca meydan okuyup gelmeyiz dedikler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağrınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyor. Siz büyükbabanın evlatları mısınız. 
Türkiye hukuk devleti, hukuk önünde herkes eşit, kimsenin geçiş hakkı yok. Çağrılınca kuzu kuzu gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlardan sonra şikayet etmeyeceksin. Kanun neyse o herkes için yapılır.  Sen ifade vermiyorsan mahkeme dosyaya kapatacak hali yok. Gider ifadeni verirsin, beraat edersin ya da cezanı çekersin. Ak Parti iktidardayken kapatma davası açtılar. Biz mahkemeyi tanımıyoruz mu dedik. Gittik hakkımızı aradık savunmamızı yaptık sonunda mahkeme de kararını verdi. Hukuk gereğini yapar. 
ZATEN MECLİS'E ÇOK GİTTİKLERİ YOK YA
HDP'liler diyor ki Meclis'e gitmeyeceğiz. Zaten çok da geldikleri yok ya! Ara sıra geliyorlar. Milliet vekilini seçip "git Meclis'e bizim işlerimizi takip, ihtiyacımız olan kanunları çıkar " diyor. Siz milletten vekalet aldınız, şimdi bu vekaletin gereğini yapmayacaksınız. Tıpkı okulu kıran öğrenci gibi...Ben gitmiyorum dersen, millete saygısız etmiş olursunuz, siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün. Gelin Meclis'e her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, fikrini ifade etmek değil. Mesele Meclis'i teröre kalkan olarak kullanmaktır. 
BAŞKA ÇARESİ YOK BU İŞİN
Şehirlere hizmet kazmak, dağdakiler para yetiştirmek değil, millete hizmet etmek gerekir. İşinizi düzgün yapmazsanız yanlış yapan hesabını sonuna kadar verir, Türkiye bir hukuk devleti... Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri toplayıp, silah için gönderenler elbetteki bunun karşılığını görecekler. Başka bir çaresi yok bu işin. Şimdi günümüzde anayasa değişikliği var. Daha güçlü bir Türkiye için bu değişikliği de yapacağız.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir