Yeter artık

Yeter artık
Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde AK Parti haricinde hiçbir parti yoktur ki, en küçük seçmeninden en büyük seçmenine kadar, seçmen olmayanları da dahil olmak üzere önüne gelen bu denli nasihatte bulunmuş olsun.

Bu nasihatlerin bazıları muhakkak ki, iyi niyetli ve doğru ifadelerle süslü nasihatlerdir. Fakat bazıları var ki; özenle tertiplenmiş, kaş yapıyorum bahanesiyle göz çıkarmak amaçlı cümlelerle kurgulanmış ifadelerdir.  
İyi niyetli ve doğru ifadelerle dile getirilen nasihatlerin sosyolojik temelinde yatan temel gerçek, seçmen kitlesinin AK Parti kurucu lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’la kurmuş olduğu yüksek enerjili bağdır. Kendisini AK Parti ailesinden biri olarak gören seçmen, bazen kendince kötü gittiğini düşündüğü noktalarda ve özellikle sosyal medya ortamlarında sitem derecesinde kalem oynatmakta ve bu kalem oynatmalarında yanlış anlaşılma sıkıntısına düşmemek için elinden geldiğince Recep Tayyip Erdoğan ismini de korumaya almaktadır. Bu durum da sanki parti başka genel başkan başka imiş gibi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. Bu insanların gönlünde yatan Recep Tayyip Erdoğan isminin yola çıktığı günkü gibi dinamik ve sürükleyici bir sel olmasını beklemeleridir. Bu seçmenlerin gözden kaçırdıkları en önemli nokta Recep Tayyip Erdoğan ismiyle yola çıkan insanın, bugün içerden ve dışardan sırtında saplanan onlarca hançer yarasıyla yola devam ettiğini gözden kaçırıyor olmalarıdır. Yine de iyi niyetli oldukları için yaptıkları eylem fitne değil, belki talep niteliğindedir. 
Oysa bazıları bu noktada özellikle, “Reis başımızın tacı ama AK Parti’yle işim olmaz!” diyecek kadar ileri gitmekte ve sanki AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu ve neredeyse yirmi yıldır bu ülkede büyük devrimler gerçekleştirdiği parti değilmiş gibi bir algı oluşturmaktadırlar. Bu çok sinsi ve bilinçli bir çalışmadır. İyi niyetli olduğunu düşündüğünüz biri bunu yapıyorsa bilin ki, o bizden olsa da su katılmamış bir ahmaktır ve ahmak dost, düşmandan daha büyük zarar vermektedir. Bunların fitne ehli olanları, temiz Anadolu insanının gönlündeki AK Parti muhabbetini tırpanlamak, güya Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyormuş ama parti teşkilatları beş para etmezmiş gibi davranarak, partinin oy kaybını sağlamak isteyen fitnebazlardır.   
Yeter Artık! 
Bugün gelinen noktada hemen hemen hepimizin nakaratı olan AK Parti’ye rol çizme, nasihat etme gibi tavırları bir kenara bırakarak, teşkilatlara omuz verme zamanıdır. Bırakalım artık! Bu bize hiç bir şey kazandırmadığı gibi çok şey kaybettirmektedir. En önemlisi kendimize olan saygımız zarar görmektedir. Uzaydan adam getiremeyeceğimize göre neticede onlarca kez yenilense de teşkilatlar yine bizim insanlarımızdan oluşturulmaktadır. İyi niyetli de olsa bu saatten sonra yapacağımız eleştiriler, sadece teşkilat çalışanlarının moralini bozmaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Çünkü bu kongrelerde görev alan arkadaşlarımız, AK Parti’yi belki de tarihinin en önemli seçimine hazırlayacak olan arkadaşlarımızdır. Onların bu aşamada dostça da olsa bizim, hele de sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerimize değil, desteklerimize ihtiyaçları var. Recep Tayyip Erdoğan isminin gerçekten başarılı bir 2023 seçimi yaşamasını istiyorsak buna çok dikkat etmek zorundayız. Bu saatten sonra bizim vazifemiz ne Recep Tayyip Erdoğan ismine ve de AK Parti teşkilatlarına işini öğretmek değil, onların işlerini kolaylaştırmak için gayret etmek ve destek vermek olmalıdır. Aksi taktirde 2023 seçimlerinde AK Parti de genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan da zarar görecektir. Bu zarar, onların şahıslarıyla sınırlı kalsa çok da önemli olmayabilir ama herkes biliyor ki, bu zarar, ülke adına nesiller boyu devam edecek olumsuz sonuçlar doğuracaktır.   
Fitnebazların tutumlarını değiştirebilmemiz mümkün değildir. Onlar, AK Parti’nin kaybetmesi adına canla başla çalışmaya devam edeceklerdir. Onlara verebileceğimiz en güzel cevap 2023 sandık sonuçlarından Cumhur İttifakı’nın başı dik çıkması ve HEDEF 2023’ün HEDEF 2053 olarak tadil edilmesidir.  
Yüceler Yücesi Allah, bu milletin derdini dert edinm
iş tüm vatan evlatlarının yollarını açık eylesin.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir