Yerel yönetimlerde seçim heyecanı

Beş yıllık hizmet sürecinin sonuna yaklaşılırken yerel yönetimlerde yine seçim zamanı geldi çattı. 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok il ve ilçede kıran kırana geçmesi bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) açısından bakıldığında İyi Parti ile ittifakın en azından önümüzdeki yerel seçimlerde bozulmuş olması ciddi bir handikap olarak görülüyor. CHP’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde İyi Parti ile ittifak yaparak kazandığı İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Tekirdağ ve Hatay gibi büyükşehirlerde bu kez ciddi anlamda zorlanacak gibi görünüyor. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) açısından bakıldığında ise Cumhur İttifakı’nın genişleyerek devam etmesi yerel seçimler öncesi önemli bir avantaj olarak değerlendirilirken ekonomide yaşanan sıkıntılı sürecin sandığa olumsuz yansıması ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. 
Önümüzdeki yerel seçimlerde iktidar ve muhalefet açısından en büyük rekabet İstanbul’da yaşanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadar ilçe belediyeleri açısından da mücadele kritik olacak. Ak Parti, asıl olarak 2019’da kaybettiği İBB başkanlığını yeniden kazanmayı hedefliyor. CHP ise İBB başkanlığını elinde tutmayı, İBB Meclisi’nde üstünlük kurmayı ve ilçe belediye sayısını artırmayı amaçlıyor. 
İstanbul’da mevcut CHP’li büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen lansman toplantısında yeniden CHP’nin İBB Başkan Adayı olarak gösterildi. “Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla, her türlü engele rağmen, az zamanda çok ve büyük işler başardık. Bunca engele rağmen başardıklarımız, bize güven ve cesaret veriyor. İstanbul’u yeniden kazanacağız” diyen İmamoğlu, iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Ak Parti’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum ise, “31 Mart akşamı, İstanbul’da duraklama dönemi bitecek; yeniden diriliş, yükseliş dönemi başlayacak. 94 ruhuyla, Türkiye Yüzyılı idealimizle yeni eserleri İstanbulumuza kazandıracağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız” ifadelerini kullandı. Kurum, İstanbul için bir acil eylem planı hazırlayacaklarını da söyledi.
Hem Ak Parti hem de CHP için İstanbul’un ilçelerinde belediye başkan adayı olarak gösterilen isimlerin başarısı seçimlerde belirleyici olacak. Ak Parti geçen dönemde kaybettiği Esenyurt, Kartal, Maltepe ve  Ataşehir gibi önemli ilçeler üzerinde çok ciddi çalışmalar yaparken CHP ise mevcut belediyeleri koruyup bunlara yenileri ekleyerek İBB İl Genel Meclisi’nde de güçlü olmayı hedefliyor. 
Bu vesile ile yaklaşan yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı neticeler getirmesini dilerim.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi