YENİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

YENİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Yeni yapılandırma için başvuru süreci başladı. Ay sonuna kadar başvuran; vergi, prim, trafik cezası gibi borçları kolayca kapatacak

Hükümetin müjdesini verdiği yeni yapılandırma hayata geçti. 31 Mart 2017'ye kadar olan kesinleşmiş kamu alacaklarını yapılandıran düzenleme yürürlüğe girerken, başvuru süreci de başladı. Ay sonuna kadar başvuran; vergi, prim, su, trafik cezası gibi borçlarını daha düşük ödemeyle kapatacak. Düzenleme ile, daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam eden borçluların, yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor. Yapılandırma imkanından yararlanmak için 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunmak gerekiyor.
ÖDEME DÜŞECEK
Yapılandırmada ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ancak gecikme faizi ve cezası silinip, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme yapılacak. Peşin ödemeyi tercih edenler, hesaplanan enflasyon tutarının da yarısını ödeyecek. Yapılandırılan borçların taksitler halinde ödenmesi halinde, borçlar teklifte belirtilen katsayılara göre artırılmış şekliyle ödenecek. Yapılandırılan borçlar 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir yatırılacak. İlk taksit ve peşin ödeme için son tarih, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, Maliye Bakanlığı'na, il özel idarelerine ve belediyelere olan borçlarda 31 Temmuz, SGK'ya olan borçlarda 31 Ağustos.. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir