YENİ SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİSLER YOLDA…

YENİ SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİSLER YOLDA…
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin vizyon projelerinden biri olan 110 dönümlük dev kent parkı ATAPARK projesinin inşası için çok kısa zamanda çalışmalara başlanacak.

Sandalyesi bile olmayan bir belediyeyi sıfırdan kurarak kısa sürede ilçesini İstanbul’un parlayan yıldızı ve cazibe merkezi haline getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vizyon projelerini bir bir hayata geçirerek kentin değerine değer katıyor.
Bazı belediye başkanları vardır ki, hizmetleri ve projeleriyle damgasını vurdukları kentle adeta özdeşleşirler. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de o belediye başkanlarından birdir. “Çağdaş, Yaşanabilir Bir Kent” parolasıyla 2009 yılında çıktığı yolda, sandalyesi bile olmayan Ataşehir Belediyesi’ni sıfırdın kurdu ve kısa sürede ilçesini İstanbul’un parlayan yıldızı ve cazibe merkezi haline getirdi. Hizmetlerinde asla ayırımcılık yapmaması ve vatandaş memnuniyetini en üstte tutan hizmet anlayışı nedeniyle kısa sürede Ataşehirlilerin gönlünde taht kuran Başkan İlgezdi, vizyon projelerini birbir hayata geçirerek kentin değerine değer katmaya devam ediyor. Özellikle sağlık, çevre ve kültür alanlarındaki başarılı hizmetleri ile dikkat çeken Başkan İlgezdi, bu hizmetlere yenilerini eklemek için dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. 
YENİ SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİSLER YOLDA… 
İç tefrişatı tamamlanmak üzere olan Örnek Mahallesi’ndeki Mustafa Saffet Kültür Merkezi projelerini çok kısa bir süre içinde hizmete sunacaklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İçerenköy’de Fidan Kalpler adını verdiğimiz kreşimiz de hizmete başlamak üzere. İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi ve Küçükbakkalköy Emekli Dinlenme Evi projemiz ise sürüyor. Her ikisini de bu yıl hizmete açmayı düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesinin demokrasiye büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı içerisinde Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi’nin inşaatına başladık. Bu bina ile ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı ve onların tüm mekânsal ihtiyaçlarını çözmeyi planlıyoruz. Öte yandan içinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan Kapalı Spor Salonu ve Hayvan Rehabilitasyon Merkezi için proje çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.       
ATAPARK, ATAŞEHİR’E ÇOK YAKIŞACAK
Öte yandan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin vizyon projelerinden biri olan 110 dönümlük dev kent parkı ATAPARK projesinin inşası için çok kısa zamanda çalışmalara başlanacak. İki defa ihalesi yapılan ancak bazı teknik nedenlerden dolayı inşasına başlanamayan ATAPARK projesi için yakında üçüncü kez ihaleye çıkılacağı ve arkasından inşaat çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. 
110 DÖNÜMLÜK DEV KENT PARKI
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Atatürk Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm yaptıkları alanın hemen bitişiğinde 110 bin metrekarelik alanda İstanbul’un en keyifli parklarından birini inşa edeceklerini belirterek, “ATAPARK adını verdiğimiz bu proje için kısa zaman zarfında çalışmalar başlayacak. New York’un Central Park’ı, Londra’nın Hyde Park’ı gibi İstanbul’un da Ataşehir'de çok değerli bir kent parkı olacak. Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesi’ndeki 110 dönüm alanda yemyeşil bir dünya kuracağız. Sadece Ataşehirliler değil tüm İstanbullar ATAPARK’ta kuş sesleri eşliğinde hayatın ve huzurun tadına varacak. Birbirinden güzel çiçek ve bitkilerin yer aldığı botanik parkları gezecek, hayvanları tanıyacak ve yeşilin tadına varacaklar. ATAPARK Ataşehir’in değerine değer katarken, tüm kente yeni, capcanlı bir soluk getirecek” dedi. 
GÖLETLER, ŞELALER, SEYİR TERASLARI…
Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesi’ndeki 110 dönüm alanda yapılacak ATAPRK projesinin içinde botanik bahçeleri, kelebek adası, akvaryum, göletler, şelaler, seyir terasları,
etkinlik ve dinlenme alanları yer alacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir