YENİ PROJE İLE TRAFİĞİ AZALIYOR

YENİ PROJE İLE TRAFİĞİ AZALIYOR
İstanbul'da her geçen gün artan trafik sorununa yeni bir çözüm sunuluyor. Buna göre, Mecidiyeköy- Mahmutbey metrosu trafiği oldukça rahatlatacak.

Mecidiyeköy- Mahmutbey metrosu hizmete açıldığında ise 300 vagonla 140 bin kişiye hizmet verecek. Bu metro hattı, 8 ilçeden geçecek ve 4 noktada mevcut raylı sistemlerle entegre edilecek.
BAHÇEŞEHİR VE ESENYURT'A UZATILMASI GÜNDEMDE
Tünel kazısının yüzde 80’i, istasyon kazısının yüzde 90’ı ve istasyon betonarmesinin yüzde 50’si tamamlanan proje tamamlandığında Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına, Tekstilkent, Yüzüncüyıl Mahallesi üzerinden Mahmutbey Başakşehir hattına da Mahmutbey’den bağlanacak.
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı devamında Halkalı Toplu Konutları, Altınşehir üzerinden Bahçeşehir ve Esenyurt’a uzatılması için ihale başlatıldığı öğrenildi.
İstanbul trafiğine can suyu olacak Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı inşaatı tamamlanıp diğer raylı sistemlerle entegresi bittiğinde; Kağıthane-Mecidiyeköy 4.5 dakikaya, Alibeyköy-Taksim 12, Kağıthane-Üsküdar 26, Tekstilkent-Mecidiyeköy 20.5, Çağlayan-Yenikapı 14.5, Alibeyköy-Bostancı 47, Beşiktaş-Mecidiyeköy 5.5, Beşiktaş-Kağıthane 10, Beşiktaş-Mahmutbey 31.5 ve Beşiktaş-Alibeyköy 12.5 dakikaya inecek.
RAYLI SİSTEMLE ENTEGRE EDİLECEK
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, 4 noktadan mevcut raylı sistemlerle entegre olacak. Hat, kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvay hattı ile Kabataş’a, Yenikapı-Hacıosman ile Mecidiyeköy’e, Otogar-Bağcılar metro hattı ile Mahmutbey’e, Topkapı-Sultançiftliği hattı ile de Karadeniz Mahallesi’ne (Metris bölgesi) entegre olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir