YENİ CORONA VİRÜS MUTASYONU İLE İLGİLİ ABD İDDİASI!

YENİ CORONA VİRÜS MUTASYONU İLE İLGİLİ ABD İDDİASI!
İngiltere’den Hollanda, Avustralya, İskoçya, İtalya, Belçika ve Danimarka’ya yayılan corona virüsün yeni mutasyonu, tüm dünyada endişe yaratıyor.

Dünyanın yeni kabusu olarak adlandırılan mutasyon virüsle ilgili bomba ABD iddiası geldi.
İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiltere’den dünyaya yayılan ve orijinal versiyonundan yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğuna inanılan corona virüs mutasyonun ilk olarak ABD’de çıkmış olabileceğini öne sürdü. 
Söz konusu haber, çocukların arasında da daha kolay yayıldığına dair bulguların olduğu virüsün yayılmasına karşı düzinelerce ülkenin yaptığı gibi, ABD'nin de İngiltere'ye seyahat yasağı getirmesi çağrısının ardından geldi.
FAUCI: MUTANT VİRÜSÜN HALİ HAZIRDA ABD'YE ULAŞTIĞINA İNANIYORUM
ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci ve New York Valisi Andrew Cuomo ise  “B117” ya da "VUI - 202012/01” olarak bilinen yeni varyantın yapılan ziyaretler nedeniyle  ABD'ye ulaştığına inandıklarını açıkladı.  
Vali Cuomo, New York'un ilkbaharda salgının ilk dalgası tarafından sert bir şekilde vurulmasının ardından mutasyonun  gerçekleşmesi beklenen  başka bir felaket' olduğunu ifade ederek, “Hali hazırda onları test etmeden her gün binlerce İngiliz yolcunun buraya gelmesine izin verdik. Bu yeni, oldukça bulaşıcı Covid-19 türünün şimdiden burada olduğuna inanıyorum '' dedi.
"DÜNYANIN EN İYİSİ" OLARAK BİLİNEN GENOM DİZİLEME PROGRAMI
Bununla birlikte, Massachusetts Üniversitesi virologlarından Jeremy Luban, Washington Post'a yaptığı açıklamada, mutasyonunun ABD’de başlamış olabileceğine inandığını söyledi.  Luban, İngiltere’de "dünyanın en iyisi” olarak bilinen bir genom dizileme programı olduğu için virüsün  daha önce burada  tespit edilmiş olabileceğini öne sürdü.
Luban, “ABD’de sağlık sistemi o kadar düzensizdir ki, yeni varyant burada başlamış bile olabilir” dedi.
Öte yandan, Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, yeni türün "kontrolden çıktığını" söylemesi, tüm dünyada endişeye yol açtı. İngiliz hükümetine danışmanlık yapan bilim insanlarından biri olan  Calum Semple ise,  yeni mutasyonun dünya çapında baskın tür haline geleceği konusunda uyardı ve virüsün diğer formlarını geride bırakacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir