Yaz gelmeden otel fiyatlarına yüzde 70 zam yolda

Yaz gelmeden otel fiyatlarına yüzde 70 zam yolda
Yüksek enflasyon ve TL'deki erime nedeniyle maliyetlerin arttığından yakınan turizmci, bu yıl erken rezervasyonların geçen yıla göre yüzde 45 artışla başlayacağını, sezon içerisinde bu zamların yüzde 70'lere çıkacağını söylüyor.

 Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, enflasyon ve döviz kurundaki artışa bağlı olarak otellerin maliyetlerinin de yükseldiğini belirterek, sezonda yaşanacak fiyat artışlarının yüzde 60-70’i bulacağını söyledi.
olly’nin erken rezervasyon kampanyasının tanıtımında değerlendirmelerde bulunan Vardar, döviz kurundaki artışa paralel otellerin maliyetlerinin de arttığına işaret ederek, bu yıl erken rezervasyon fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 40-45 artışla başlayacağını söyledi.
‘ZAMLAR SEZONDA YÜZDE 70’LERİ BULACAK’
Vardar, “Bu fiyat artışı enflasyona paralel oluşacak maliyet artışlarıyla sezonda yüzde 60-70'leri bulacak gibi görünüyor” dedi.
Pandeminin ardından artık tüm dünyadan misafirlere kapıların açıldığını ve 2023 yaz sezonunda Türkiye'deki otellerde yer bulmanın daha da güç bir hal alacağını belirten Vardar, hem yer bulma sorunu hem de yükselecek fiyatlar nedeniyle yerli turist için erken rezervasyonun bu yıl her zamankinden daha büyük bir önem taşıdığını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir