Vitor Pereira’dan şok sözler! Türk kulüplerinin vizyonu yok!

Vitor Pereira’dan şok sözler! Türk kulüplerinin vizyonu yok!
2015-16 sezonunun başında Sarı lacivertli takım Fenerbahçe’nin hocası olan Vitor Pereira Türk futbolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira; “ Türk kulüpleri sadece dünü ve bugünü düşünüyor, yarını düşünmüyor. Ne yazık ki Türk kulüplerinde gelecek vizyonu yok. Sağlam bir yapı kurmak istiyorsan, iyi Türk oyunculara ve genç yerli isimlere 3-4 yılını vermelisin. Genç futbolcular öğrenmeye açtır ve müsabakaları da kazanmak isterler. Kariyerinin bitmesine yakın büyük isimleri buraya getirmekle büyük hata yapıyorlar. Bu takımın içine de çok abartmadan tecrübeli ve sağlam karakteri yabancılar koyarsanız, onlar aynı zamanda öğretici konumda olurlar. Elbette şampiyonluk için savaşacaksınız ama gelecek adına mutlaka bir vizyon ve projeniz önünüze koymanız gerekiyor”
Avrupa’da başarı için 5-6 yıl gerekiyor
 “Eğer bir kulüp bu vizyona sahip olur ve 5-6 yılını verirse, Avrupa’da başarılı olur. Türkiye için tek seçenek bu. Türk futbolcuların iyi bir tekniği var ama oyunu ve taktik olayını anlamaları gerek. Fenerbahçe dönemimde kafamda bir plan vardı ama başarmak için yeterli sürem yoktu. Fenerbahçe’den ayrılmak ise benim kararımdı. Çünkü doğru koşullar yoktu. Kulüp size gereken gücü vermezse olmaz. Fenerbahçe’de ilk sezonumda ikinci olduk, ikinci sezonda Monaco’ya elendikten sonra yollarımız ayrıldı. İkinci sezonumda kalsaydım ve doğru koşullara sahip olsaydık, ligi kazanabilirdik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir