''VATAN İÇİN CANIMIZ FEDA''

''VATAN İÇİN CANIMIZ FEDA''
Eyüplü Gaziler, 'Gaziler Haftası' nedeniyle Eyüp Belediyesi ve Eyüp Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemekli programda bir araya geldi.

Eyüp Belediyesi Ensari Konağı Sosyal Tesisleri'nde gaziler için düzenlenen programa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt, Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Borovalı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu gazileri, emniyet teşkilatı mensubu gazileri, 15 Temmuz gazileri ve yakınları katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda Başkan Remzi Aydın bir konuşma yaparak, “Şairin dediği gibi 'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Biz, uğruna ölünen, uğruna ölümün göze alındığı topraklarda yaşıyoruz. Elhamdülillah bizim binlerce yıldır sahiplendiğimiz, binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız böyle bir vatanımız var.” dedi.
Başkan Aydın konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Şehit ve gazilerimiz, içerisinde çok fazla zenginlikleri, manevi değerleri barındıran vatanı için en büyük fedakarlıkta bulunmuş insanlardır. Canını bu uğurda vermiş, vermeyi göze almışlardır. İstiklal Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı'nda gazilerimiz var, yaklaşık 35 yıldır devam eden terörle mücadele sırasında yaralanan gazilerimiz var. En son 15 Temmuz gecesi gazi olan vatandaşlarımız var. 15 Temmuz'un bir farkı, gazi ve şehit olmak için sadece güvenlik görevlisi olmanın şart olmadığını göstermiştir. 15 Temmuz inşallah birliğimizin beraberliğimizin daha çok yükselmesine vesile olmuştur. Milletimizin kıyamete kadar sürecek olan serüveninde sağlam bir yol azığı oluşturmuştur diye düşünüyorum.”
Acıbadem'de erkek kuaförlüğü yapan ve 15 Temmuz gecesi köprüde gazi olan Mehmet Ünal ise koltuk değnekleriyle geldiği kürsüde şunları söyledi; “İş arakadaşım Ramazan ile birlikte dolaşırken haberlerde tankların köprüde olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımızın 'Sokaklara çıkın' çağrısı üzerine bayraklarımızı alarak sokağa çıktık. Bulunduğumuz yerde muhtarımız vurulmuştu. Köprüye gittik, askerler bize nişan aldılar, ateş açtılar. Vatan için canımız feda. 15 Temmuz'da çok iyi bir birlik beraberlik vardı, insanların bütünleşmesini gördük. İnşallah bu birlik beraberlik devam eder. Allah bu birliğimizi daim eylesin. Artık uyandık, Allah'ın izniyle bu saatten sonra hainlere fırsat vermeyiz." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir