ÜSKÜDAR'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

ÜSKÜDAR'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Üsküdarlıların 30 yıldır beklediği imar planları İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Sahil şeridini kapsamayan, 16 mahalleyi etkileyen planlar sayesinde kaçak yapılaşmalar engellenecek,

İBB Meclisi’nden çıkan bu kararla birlikte; Üsküdarlıların yaklaşık 30 yıldır beklediği imar sorunu çözülmüş oldu. İmarı yeterli olmadığı için kendi arsaları üzerinde hiçbir işlem yapamayan vatandaşların mağduriyeti giderildi. Bu sayede arsa sahipleri, kendi arsaları üzerinde planların el verdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Hisseli arsalar için çoğunluğun onayı aranacak. Planlar sayesinde depreme dayanıksız binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesine imkan tanınacak.
 ÜSKÜDAR NÜFUSUNUN YARISINI İLGİNDİRİYOR
İmar planları içerisinde Üsküdar’ın sahil şeridi ve öngörünüm bölgeleri yer almıyor. 3 ayrı etap halinde kabul edilen planlar Kandilli, Kısıklı, Küplüce, Küçüksu, Kuleli, Kuzguncuk, Kirazlıtepe, Çengelköy, Beylerbeyi, Mehmet Akif Ersoy, Ferah, İcadiye, Yavuztürk, Güzeltepe Burhaniye ve Bahçelievler mahallerini kapsıyor. 16 mahallede yaşayan 270 bin Üsküdarlı düzenlemeden istifade edecek. Üsküdar Belediyesi tarafından imar planlarının askıya çıkarılmasının ardından işlemlere başlayabilecek.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE
Kentsel dönüşüm projesi, Üsküdar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek. Üsküdar'ın kimliğine yakışır estetikte yapılar, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla bölge adeta cazibe merkezi olacak. Çamlıca Cami silüeti bozulmayacak. Türkiye'de kentsel dönüşüm rol model olacak güzellikte bir dönüşüm hayata geçirilecek.
Depreme dayanıklı, görüntü kirliliğine son veren geniş ve ferah yaşam alanlarının oluşturulacağı projede, çok yüksek olmayan yapılar inşa edilecek. Kimseyi yerinden etmeden site tarzı yapılaşmaya gidilmeden, komşuluk, mahallelik, semtlilik değerleri korunarak Üsküdar’ın geleneksel yapısından taviz verilmeyecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir